2010. január 28.

Kedvenc téli reggelink


Amikor a friss kolbász lekerül a füstről, pár napig kedvenc reggelink (és vacsoránk) a savanyúkáposztalében főtt kolbász.Tormával, mustárral, friss kenyérrel:-)
Sajnálhatjátok, hogy nincs illatos internet!

18 megjegyzés:

sedith írta...

Az nincs, valóban, de kolbász, káposztalé, mustár és torma már igen! Vajon mi fő a konyhában?;):P Amúgy nézz be ide: http://edithreceptjei.blogspot.com/2010/01/gyerekkori-izek-7-disznosagok.html
Puszi, Edith

BeckZsu írta...

Nálam sajnos nem fő ilyen, pedig milyen jó lenne!

gren írta...

Most már legyen elég a kedélyek borzolásából!!!

lorien írta...

:D Lehet, hogy jó, hogy nem szagops a net, mert akkor biztos lefordulnék a székről, éhes vagyok, mint állat, már az ebéden spekulálok. Az már inkább nagyobb baj, hogy nem lehet teleportálással lelopni a felrakott kép eredetijét. :)

aniko66 írta...

Kááááposztalééééében? Hát azt meg hogy? Mindegy..... Nyammmmmm!

Kata írta...

Na megint tanultam valami újat:) káposztalevet kell szerezzek...

Mónika írta...

De jó ötlet!:))
Jöhet egy rőf ide!

Névtelen írta...

a héten mi is sütöttünk finom volt,
nálunk már az első töltésből alig van.... nem lesz ideje túlszáradni.

Névtelen írta...

tojással sütöttem:
http://halesmas.blog.hu/2010/01/26/kolbaszzsiron_sult_tojas

Lori írta...

Oh, istenem....mi nyálcsorgatást rendezek itt az irodában!

Horasz írta...

Hajja, éhes lettem. Ennél már csak egy dolgot szeretek jobban személy szerint:) A húsvéti sonka levében főtt kolbászt!

H.

Vesta írta...

Amikor elolvastam a címet,biztos voltam benne, hogy kolbász lesz ez a kedvenc téli reggeli!

Cukroskata írta...

Mindegy, hogy káposztalében, vagy sonkalében főtt,csak hozzák ide gyorsan(-:

schteca írta...

Tényleg merénylet egy ilyen finomsággal borzolni szegény dolgozó amúgy is (sajnos) meglévő étvágyát.
Ez a káposztalét ki fogom próbálni!
Lassan egész tanfolyamot végzek itt Nálad

Névtelen írta...

A részletekről nagyon szeretnénk részleteket:
nagyjából hogy zajlik a frissen füstölt kolbász káposzta lében,sőőőt savanyú káposzta lében való főzése.
Előre is hálás szívvel mondok köszönetet,EZ VALAMI NAGYON JÓ LEHET!!!!!!

Gabojsza írta...

Hát tényleg nagyon jó!
A művelet úgy zajlik (vizuális típusúak előnyben:-)), hogy kimegyek a garázsba, lenyomom a savanyú káposztás hordóba a slagot, megszívom a kilógó végét, ezzel kinyerek a hordóból 1-2 liternyi káposztalevet, amit műa flakonba, vagy vödörbe engedek. Beviszem, megfelelő méretű edénybe felteszem főni a frissen füstölt kolbásszal együtt, ha forr, takarékra veszem alatta a tüzet és hagyom kb 20 percig lassú tűzön főni. Kiveszem, megesszük a kolbászt torma, mustár, kenyér kísérettel, de a káposztalevet még 1-2-3 ugyanilyen főzésre felhasználom (ez általában még aznap, vagy legkésőbb másnap aktuális). A káposztalé meg így keletkezik:http://gabojszakonyhaja.blogspot.com/2007/10/hzilag-savanytott-kposzta.html
Jó étvágyat!:-)

Cukroskata írta...

Hánykor van a reggeli?😄

Gabojsza írta...

Közvetlenül piac után :-) Neked meg akkor, amikor ideérsz!