2010. január 26.

Sült disznótoros krumplival, savanyú káposzta ágyon


Laktató, disznóvágás utáni vidékies téli ebéd. A krumpli és hagyma kivételével (azt a szembe-szomszéd termelte) a többi „saját termés”.

Hozzávalók:
pár szem krumpli
fél fej savanyú káposzta
egy szál friss kolbász
egy szál hurka
3-4 kis fej salotta

A krumplit és hagymát meghámozom, a hurka-kolbász bőrét lehúzom, majd mindent kb félcenti vastagra felszeletelek.
A savanyú káposztát vékonyra gyalulom és egy kevés olajjal (vagy zsírral) kikent piteforma (vagy egyéb sütőedény) aljára terítem. A káposztára sorakoztatom a krumplit, hagymát, hurkát, kolbászt, majd az egészet betolom a 180 fokos sütőbe és kb 1 órát sütöm. A kolbász kisülő zsírja isteni ízt ad a savanyú káposztának, a krumpli puha, de teteje ropogós és csodásan ízes a hurkától, kolbásztól. Egy pohár borral maga a falusi mennyország!

12 megjegyzés:

Judith írta...

Nalunk is nagyon izlett, hamar elfogyott! Tetszett Kiskukta otlete: savanyukaposztaval dusitotta az izeket...

Judith írta...

Most olvasom, hogy alatetted a kaposztat, biztosan finom lehetett igy is. Legkozelebb igy probalom ki! Amugy is hamarosan ujra akarom kesziteni :)

Gabojsza írta...

Tudtam én, hogy láttam másnál is a káposztás változatot:-) Köszönöm, így már nem kell keresgélnem!

Piszke írta...

Kérek ilyet. Most.

Szamóca írta...

A hurka nem tetszik benne, de ez a "formázás" csodálatos, szemet gyönyörködtető. Pont most kaptam ilyen piteformát, azt hiszem készítek színes zöldségekből ilyen "fazont". Nagyon tetszik.
Köszi az ötletet!

Kata írta...

Mennem kell vacsorázni, annyira éhes lettem:)

Vesta írta...

Gabojsza, ez nem ér. Napok óta kínzol minket, legalább postán küldjél kóstolót!!!

Mónika írta...

Nagyon szép, mutatós és biztos finom. Rossz nem is lehet ilyen hozzávalókkal.

Cukroskata írta...

Nálam láttad savanyúkáposztával, csak nem volt ilyen szépen elrendezve, legközelebb én is így fogom csinálni. Egyébként mostanában almát is szoktam s káposztába keverni, nagyon jó ízt ad neki :-)

Gabojsza írta...

Kata, az alma nagyon jó ötlet, mert könnyít is egy keveset az ízén:-)

Felhőlány írta...

Disznótoros "pite"... :) Nagyon látványos összeállítás! :))

Turák Kinga írta...

nagyon jó ötlet! Holnap hozzák el anyuék a füstről a kalbászt (direkt írtam így :D ), úgyh akár még a hétvégén ki is próbálható! :)