2010. január 31.
Tejfölös pite
Mai sütink. Semmi extra, csak egyszerűen jó:-)
Hozzávalók:
300 g liszt
7 egész tojás
2 dl tej
25 g friss élesztő
1 tk cukor
3 ek semleges ízű olaj
200 g cukor
450 g tejföl
1 ek étkezési keményítő (vagy liszt)
1 ek kakaópor (cukrozatlan)
Kelt tésztát készítek: a langyos cukros tejbe belemorzsolom az élesztőt. Hagyom felfutni, majd hozzáadom a szitált liszthez, belekeverek 1 egész tojást, az olajat, csipet sót és rugalmas, sima tésztát gyúrok. Tiszta konyharuhával letakarom és meleg helyen félórát hagyom kelni. Kiveszem a kelesztő tálból, nyújtódeszkán téglalap alakúra, 1 cm vastagra nyújtom, sütőpapíros tepsire rakom és villával megszurkálom.
Habosra keverem a 6 tojássárgáját a cukorral, majd összekeverem a tejföllel, hozzáadok 1 ek étkezési keményítőt és 1 ek kakaót majd belekeverem a 6 tojásfehérjéből vert habot és az egészet ráöntöm a tepsiben várakozó tésztára. 160 fokos előmelegített sütőben kb 50 percig, tűpróbáig sütöm. Legközelebb valamilyen gyümölcsöt is sütök bele.