2010. január 10.

Tonhal mousse


Avagy mit kezdjünk egy árválkodó tonhal konzervvel.

Hozzávalók:
1 tonhal konzerv (tonhal törzs, olajban)
1 doboz natúr krémsajt (pld. Philadelphia)
1 kk citromlé
2 csipet kakukkfű
só és frissen őrölt bors
1 kis gerezd fokhagyma
1 kis fej salotta

A tonhalkonzervet lecsepegtetem, a halhúst villával összetöröm, hozzáadom a nagyon apróra vágott salottát, reszelt fokhagymát, kakukkfüvet, citromlevet és krémsajtot, majd robotgéppel az egészet habosra keverem. Kenyérre, vagy pirítósra kenve kanapénak, koktélparadicsomba, vagy uborkába töltve (az uborkát meghámozom, eltávolítom a magjait, megtöltöm, majd fehér és fekete szezámmagba hempergetem) előételes tálon a helye. Olivabogyóval az igazi.

10 megjegyzés:

Moha írta...

Ezt nálunk csak én enném, de én nagyon:))) Olyan szép,üde az egész!

lúdanyó írta...

Nem tudtam elképzelni, hogy mi az a zöld körülötte :)

gren írta...

az uj konyhában sem tétlenkedsz :)

Gabojsza írta...

Szerencsére itt megfér két dudás is:-) Írtó jó dolgom van, mert csak örömfőzök (ha kedvem van) :-)

Doctor Pepper írta...

nagyon klassz, és szuper a fotó is!!

Pixie Pie írta...

Hű! Ez nem elég, hogy baromi jól néz ki, még nagyon finom is lehet. :)

Gabojsza írta...

Köszönöm:-)

Névtelen írta...

A tonhalkonzerv nevében is köszönöm az ötletet :-))

Helga

Gabojsza írta...

:-))))

Lori írta...

Nézz be hozzám kérlek! Meglepi! http://lorikonyha.blogspot.com/2010/01/dijat-kaptam.html