![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiEh9e0DYGpVX1YUN3v7OEbrxXBjqB6c9-1zbD4pSw5XF_S2vX7FC36eOLNpZOcjDTaH4_lgjXR-LY-7un64WfdlVAgOQQCmosKWXOXab-f7997xXvtE_zBG8AYxMqJTnIbnredEW0dBq9s/s640/tonhalmousse.jpg)
Avagy mit kezdjünk egy árválkodó tonhal konzervvel.
Hozzávalók:
1 tonhal konzerv (tonhal törzs, olajban)
1 doboz natúr krémsajt (pld. Philadelphia)
1 kk citromlé
2 csipet kakukkfű
só és frissen őrölt bors
1 kis gerezd fokhagyma
1 kis fej salotta
A tonhalkonzervet lecsepegtetem, a halhúst villával összetöröm, hozzáadom a nagyon apróra vágott salottát, reszelt fokhagymát, kakukkfüvet, citromlevet és krémsajtot, majd robotgéppel az egészet habosra keverem. Kenyérre, vagy pirítósra kenve kanapénak, koktélparadicsomba, vagy uborkába töltve (az uborkát meghámozom, eltávolítom a magjait, megtöltöm, majd fehér és fekete szezámmagba hempergetem) előételes tálon a helye. Olívabogyóval az igazi.