![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjYyT-w3QBiMCvp9RoUBKRA-4jsfyimEoKH4Y8xSDR6RdsxwICP0yPO6xVej2fNfcPKuF6xbdnno3M3ONUdITV8SGU9C6t2zY_R_7SauBPkfHedShMd55sXRgYZFJ3kWF1z16IvxrO13kZ4/s640/patratele.jpg)
A családunkban ennek a sütinek „pătlătzele” a neve (azaz kockácskák), mert Cris, nővérem lánya selypítős pici korában így nevezte el és azóta is ez az egyik kedvenc süteménye, melyet Édesanyám minden évben többször készít.
Egyenként hozzáad 6 tojássárgáját a 120 g cukorral habbá vert fehérjékhez, belekever 140 g darált diót és másfél ek lisztet. Kivajazott, kilisztezett tepsibe önti, majd 160 fokon kb 45 percig (tűpróbáig) süti.
Ha kihűlt, 250 g (márványos) nutellát habosra kever 2 tojássárgájával, 2 ek erős presszó kávéval és 50 g darált (előzőleg száraz serpenyőben pirított) dióval. A krémet a kihűlt tésztalapra keni és csokimázzal vonja be. Még meleg késsel is nehéz szépen szeletelni amiatt, hogy a csokimáz a krémen van, de így szoktuk meg, számunkra nem lenne ugyanaz a sütemény, ha a könnyebb (szebb) szeletelhetőség érdekében középre kerülne a krém.
Brutálisan jó!, még napok múltán is!