2010. január 8.

Fűszeres magvak, Actifryban


Még novemberben, a Tefal Actifry próbahónap záróakkordjaként összejöttünk egy közös főzésre az Esszencia főzőiskolában. Nagyon jó volt együtt főzni, beszélgetni, tapasztalatot cserélni. Piszke hozott egy kekszes doboznyi isteni fűszeres magvat, azóta itthon is többször elkészítettem. A legjobb snack, amit beszélgetős estéken a dohányzóasztalkára rakhatunk. és 10 perc alatt kész! Elég komoly adagot készítettem, mert nagyobb vendégsereg elé került, érdemesebb gyakrabban, kisebb adagot készíteni, mert frissen, úgy 1 hétig a legfinomabb.

Hozzávalók: vegyes csonthéjas, nálam most
40 dkg dió
20 dkg kesudió
25 dkg sózott földimogyoró
10 dkg mandula
továbbá
2 ek olívaolaj
6 dkg vaj
1 ek őrölt rozmaring
1 ág friss rozmaring levélkéi apróra vágva
1 ek szárított bazsalikom
1 ek. szárított oregánó
1 mokkáskanál cayenne bors
1 ek. szárított kakukkfű
1 ek. granulált fokhagyma
2 ek nádcukor

A fűszereket, sót, nádcukrot az olvasztott vajjal és az olívaolajjal elkevertem, ráöntöttem a gépben várakozó magvakra és 10 percig keveredett-forgolódott és pirult az Actifryban. Ennyi.
A végeredmény: kellemesen pirult, a fűszerektől igazán jóízű, a cayenne borstól picit pikáns magvak

Piszke receptjét fokoztam fokhagymával és cayenne borssal.

4 megjegyzés:

Kicsoda írta...

Ket kerdesem lenne. A magvakat hogy pucoltad le? pl a diot?
Mukodik ez sima labossal?
A dolog ui nagyon csabito:-)

Névtelen írta...

Sztem a dión és a mandulán is rajta van a héj a képen.

Moha írta...

Hát ez nálunk komoly függőséget okozna,férjem mókus volt előző életében:) Megcsinálhatom ezt egy teflonlábasban is?
Nézz be hozzám kérlek!

Gabojsza írta...

Kicsoda@: a magvakról csak a csonthéj lett eltávolítva, a többi nem zavaró. Természetesen sima lábosban, vagy teflon serpenyőben is működik - takaréklángon - csak ott folyamatosan kavargatni kell, hogy nagyjából egyszerre piruljanak a magvak. Komoly függőség? Igen, szerintem erre van esély!:-)

Moha, itt is nagyon köszönöm!:-)))