2008. január 1.

VKF! XII

BÚÉK!

Remélem mindenki épségben, gyomorrontás és fejfájás nélkül túl van a szilveszteri bulin és most éppen 2008 első reggeli (délutáni, koraesti) kávéját kortyolgatva kíváncsian várja a VKF! fejleményeket :-)

Lilahangya – Ts párostól kaptam a stafétát a VKF! tizenkettedik fordulójának megrendezésére. Bevallom, nincs könnyű dolgom. Elődeim már annyi jó témát kitaláltak nekünk!
Lássuk, mi is volt eddig?
Az első fordulóban Chili&Vanilia kalóriaszegény gourmet desszerteket várt
a második fordulóban Nemisbéka titkos töltelékek titkait faggatta
a harmadikban Kicsivú vendégváró falatokat kért
a negyedikben Mamma reggelizni hívott minket
az ötödikben Aubergine megfűszerezte életünket,
a hatodikban Lorien komplementer ízek párosítására bíztatott,
a hetedikben chilii&csoki a nyaralás ízeire emlékeztetett,
a nyolcadikban Fűszeres Eszter arra kért, hogy bújjunk egymás bőrébe,
a kilencedikben Dibbuk nem ígért mást, mint vért és könnyeket, de azt belsőséges hangulatban.
a tizedikben, Lila Füge nosztalgiázni invitált mindenkit a „miért főzöl te?” kérdéssel
a tizenegyedik fordulót pedig Lilahangyáék az élénkítőszerek jegyében képzelték el.

Első ötletem az volt, hogy főzzünk lila ételeket, mert az nagylányom kedvenc színe. De elvetettem az ötletet, mert a lila káposzta, lilahagyma esetleg padlizsán és némi ételfesték nem nagy tárház. Persze itt a külföldi szekció jelentős előnyt élvezett volna a lilakrumpli felhasználási lehetőségeivel. A következő ötlet – az év eleji fogadalmak jegyében – lehetett volna a nagy diétás hónap, ám kalóriaszegény gourmet desszertek már voltak és aki akar, úgy is diétázik.

A Vigyázz, kész, főzz! - magyar gasztroblogok tematikus - havonta megrendezésre kerülő - virtuális rendezvény XII fordulójának témája: a tenger gyümölcsei - minden, ami vízben (nem csak tengervízben) él: halak, tengeri herkentyűk, rákok, kagylók, vízinövények.

Milyen izgalmas kreációkat tudunk készíteni a tenger gyümölcseiből? Mindenki fantáziájára bízom, hogy csak egy fogással, vagy egész ételsorral pályázik. Hússal nem élők készíthetnek vegetáriánus sushit, süthetnek kagyló alakú kekszet, vagy használhatnak csiga alakú belga pralinét…Vagyis minden étel szabályos, ami valamilyen módon köthető a témakörhöz. Kérésem, hogy az adott fogáshoz, vagy ételsorhoz italajánlat (borajánlat) is szerepeljen, egy lehetőleg elérhető árú, beszerezhető fajtából, beszerzési forrás megjelöléssel.

Természetesen "nem vehet részt: fizetett, kereskedelmi célú blog/honlap, cég".
A pályaműveket és fotókat kéretik a január 26-27. hétvégén közhírré tenni, de nem történik tragédia akkor sem, ha valami elfoglaltság miatt ez egy-két nappal korábban következik be (nem később!). A linket a receptről, a blog címét és a recept nevét a január 27, vasárnapra várom a vkftizenketto(kukac)gmail(pont)com email címre. Ha nincs blogod, viszont van olyan ötleted/recepted, amit feltétlenül meg szeretnél osztani, akkor küldd el a fenti e-mail címre ugyanúgy január 27-ig Értékelés és stafétaátadás január végén várható. Addig is, kiváló főzőcskézést mindenkinek és nem utolsó sorban, BOLDOG ÚJ ÉVET!