2008. január 15.

Sült kárász

Jó VKF!* háziasszonyhoz méltón, íme az első VKF! XII –es poszt :-) Ma ÉP 4 szép, friss kárásszal és halevő kedvű könyörgő tekintettel érkezett és bár nem sok kedvem volt hozzá, de elkészítettem, mert eszembe jutott az Ízbolygónál olvasott tyúkleves története…
Újra bebizonyosodott, hogy a kevesebb néha több, mert a lehető legegyszerűbben készítettem el, abszolút minimál fűszerezéssel (só, frissen őrölt bors), olívaolaj-vaj keverékén sütöttem a beirdalt halat a legsúlyosabb öntöttvas serpenyőmben. NAGYON finom lett. Lime-al locsolva, pácolt fokhagymával körítve számunkra igazi ínyenc fogás. Hozzá egy nagyon kellemes Chardonnay-t ittunk, az Akker Pincétől.

* VKF! = Vigyázz, kész, főzz! - magyar gasztroblogok tematikus - havonta megrendezésre kerülő - virtuális rendezvénye

5 megjegyzés:

Lilahangya írta...

halvany kerdesem lenne: a vkf-et nem tengeri herkentyukre hangoltad?

gabojsza írta...

A VKF! XII fordulójának témája: a tenger gyümölcsei - minden, ami vízben (nem csak tengervízben) él: halak, tengeri herkentyűk, rákok, kagylók, vízinövények.(lehet folyami, tavi, hegyi-pataki, vagy bármilyen vízi! A "tenger gyümölcsei" képletesen tengeri!)Szerintem a hal (értsd kárász) simán témán belüli! :-))

Lilahangya írta...

Oh, latod milyen figyelmetlen voltam! Bocsanat! Teljesen megragadt a szemem a tengeri szonal meg anno es a tobbit jol el is feledtem es azon nyomban igen szomoruan el is temettem a kedvenc halam a sullot. Teljesen feleslegesen... de jo!

Ízbolygó írta...

Rendes asszonyka vagy Gabojsza!:-)))

Mókus írta...

hú de imádom! ezer éve nem voltam horgászni:(