2008. január 24.

Halkrémmel töltött paradicsom


A legfinomabb, ha magam készítette olajos halból állítom elő. Ha nem, kell hozzá:

1 olajos szardínia konzerv
1 kisebb hagyma
10 dkg natúr sajtkrém
citrom vagy lime lé
só, frissen őrölt bors
fejenként egy kisebb paradicsom vagy 4-5 koktélparadicsom
díszítéshez majonéz, csőrös nyomózsákban (vagy a bolti, tubusos változat)

A halat lecsöpögtetem, villával összetöröm és robotgéppel habosra keverem a fűszerekkel, sajtkrémmel (ezt BeckZsu-nál tanultam! )) majd a magházuktól megszabadított, kivájt paradicsomokba töltöm, majonézzel és petrezselyem levélkével díszítem.
Ha arra adnánk a fejünket, hogy koktélparadicsomba töltsük – mondjuk egy fingerfood-os party okán - válasszunk minél nagyobbacskákat, mert piszok nehéz őket kivájni! :-)


7 megjegyzés:

max írta...

Huhh. Nem semmi, Te aztán jól feladtad a leckét. Ehhez már túl későn van, és éhes is vagyok, feladom. Azért gratula!!

gabojsza írta...

Köszi! :-)
Azért már én is kivagyok... Eldöntöttem: nem nyitok éttermet. Túl fárasztó :-)

Rita írta...

Hihetetlen vagy! :))

Katanyaka írta...

Hűűű, nem semmi ez a sor :o) Nem tévedek, ha azt gondolom, ma jól fogsz aludni? Egyébként ki fogja megenni ezt a rengeteg finomságot??? :o)

gabojsza írta...

Kata, nagyrésze el is fogyott. Mindenből "mini" adagot készítettem, olyan kóstoló félét :-)
Azért hagytunk pár falatot a holnap hazaérkező nagylányomnak is :-)
És igen, ma valszeg nem kell altatódal és hátvakarás :-)

Vicuska írta...

Ötletes és finom!!! BÚÉK 2016-ban!

Gabojsza írta...

BÚÉK! Vicuska! :-)