2008. január 29.

VKF! XII - A nagy halas-herkentyűs összefoglaló

A magyar gasztroblog szféra 2008 januári Vigyázz! Kész! Főzz! játékának recept összefoglalóját olvasod. Ha most éppen nem érsz rá, gyere vissza később, de mindenképpen olvasd végig, megéri! 87 kitűnő halas és tenger gyümölcseivel készült ínycsiklandó finomság sorakozik az alábbi sorokban. Jó olvasást és jó kísérletezést!

Ági, aki főz és szakácskönyvet ír rajong minden tengeri élőlényért, ami tányérra kerülhet. Imádja a rántott tintahal karikát, a polipsalátát. 1989-ben fetrengett az extázistól, amikor Édesapja a születésnapi asztalára egy egész homárt varázsolt. Bár a magyar tengert csak tizennyolc évesen ismerte meg, mégis jóban van a ponttyal és a pisztránggal, köszönőviszonyban a harcsával és egyre jobban szereti a süllőt - fogast. Most egy különleges Mákkal sütött süllőt kreált, e nem mindennapi halételhez Furmintot fogyasztott.


Az àlabeck blog BeckZsu-ja három étellel pályázott. A téli tonhalsalátájában pomelo és avocado is van, nagyon trendi .-) A fish&chips hazai módon igazi klasszikus, a majonézes rakott hal egy régi, jól bevált recept, bármilyen halfiléből elkészíthető, most gomba is került bele.



Anna eszik és visszatér : több kihagyott forduló után 3 recepttel
is boldogan pályázik, mert túl van a vizsgákon! Készült egy pirítósra szánt kaviáros sajtkrémmel, egy gyümölcsös füstölt makrélás bulgursalátával és egy halas, krumplis canelloni, spenóttal. Mindhárom étel gyorsan elkészül és jó példa arra, hogy nem mindig az lesz belőle, aminek indul...


Aubergine nem rajong a tengeri jószágokért, de imád kísérletezni. Az általa bemutatott makizushi anno, a halhús rizzsel és sóval való tartósításának ötletéből született. Elkészítése nem őrdöngősség, minden hozzávaló kapható itthon is. Italajánlata szaké helyett egy speciális sushi-bor, ami egy spanyol szőlőfajtából készül.



A konyha és én (meg Volt egyszer egy Olaszország) blog szerzője, Baba nem valami nagy halbarát, de halad :). Három fogással pályázott: a garnéla fűszeres-ropogós bundában a cajun konyha ínycsiklandó előétele. A tőkehalszelet vargányával -bevallása szerint egyszerű és gyors recept. A tőkehal tojásos-sajtos bundában pedig jó kis villámvacsora, körete saját héjában sült, fóliás cékla. Hmmm…



Beatbull, a Kisérleti konyha tulajdonosa ötfogásos ételsorral pályázott. Amuse-gueule-ként zsázsás füstölt lazacot kínál, amit garnélarák-narancs cappuccino követ. A halfogás szaibling-bazsalikom tekercs, amit a Surf & Turf húsfogás követ, azaz marhasteak garnélarákkal, narancsos cikóriával és citromos angol zellerrel. A desszert gyömbéres garnéla-mousse, narancssziruppal egyensúlyozva. Egyszerűen lenyűgöző!


A Chilii & csoki kulináris blog Chiliije kihagyta az elmúlt két VKF! fordulót, de ebben sem volt sok öröme, ugyanis nem eszik halat, csak két és négylábúakat. Mind sokan mások, Ő is egy régebben készült, de nem publikált recepthez nyúlt, így lett a Zembere által fogyasztott és fényképezett garnélás rizottóból pályázati mű.





Chili és Vanília indította útjának egy évvel ezelőtt a VKF! játékot. Mostani alkotása a föld és tenger „gyümölcseinek” érdekes kombinációja: fokhagymás garnéla csípős kolbásszal. A tengeri herkentyűk és húsfélék egy ételen belüli használata számos tengerrel rendelkező ország konyhájában megszokott, nem bizarr. Saját bevallása szerint a csípős kolbász fantasztikus párost alkot a garnélával. Egyszerűen ki kell próbálni!



Cukroskata, az Édes élet cukor nélkül blog szerzője a második VKF! fordulóján vesz részt, rögtön három rákfogással. Egy egyszerű és nagyszerű  rákkoktélt, egy rég elfeledett brüsszeli krumplilevest rákkal és egy koktélrákos rizottót készített, amit nemes egyszerűséggel ásványvízzel öblített le. Egészségére!




Dalit nagyon szeret mindent ami tengeri, meg herkentyű, ám készíteni mégsem készít gyakran ilyen fogásokat. A mostani műve - cápaharcsa spenótágyon - egy örökölt német szakácskönyvben talált holland specialitás.



Dolce vitának a tengeri herkentyűs kiírás nem azért okozott fejtörést, mert hadilábon áll a tengeri herkentyűkkel, hanem azért mert szinte az összes kedvenc halétele már szerepel a blogján. A megoldás végül egy csomag tavaszi tekercs tészta hátoldalán mosolygott rá: rák tésztába csomagolva. És mivel a halaspulton annyira szépen mutattak a gyönyörűséges mini vörösmárnák, nem lehetett őket otthagyni, így ők is bekerültek a VKF! mostani fordulójába.


Dulmina értelmezte a legszabadabban a „tenger gyümölcsei” kifejezést: tündérkonyhájában a tenger legbőkezűbb gyümölcsével, a sóval alkotott színes – illatos – ízes fűszersókat házilag, két felvonásban. Így lett zelleres, citrusos, vegyes zöldséges és petrezselymes fűszersója. Isteni ötlet, köszönjük!



Fakanál  Éva szerint az élet nehéz, ha az ember lánya olyan feladatot kap, amit se teste, se lelke nem kíván. Ugyanis nem szereti a halat, sem a herkentyűket. De időben elkezdett edzeni a feladatra és még VKF! előtt készített egy afrikai harcsát fóliában, bemelegítésképpen. Ám az élet nem csak nehéz, hanem kiszámíthatatlan is, más események foglalták le energiáit mint a halas ételek megalkotása, de hát úriember nem csibész, ugyebár, így mégiscsak pályázott: kitűnő kosárkákat készített tonhallal és kaviárral, melyek bármely finger food partyn megállják a helyüket!

Eszter, a Fűszer és Lélek blog tulajdonosa nem halimádó, de erősen dolgozik az ügyön. Saját bevallása szerint már tökéletesen tud lazacot, sőt lepényhalat is filézni. Ezúttal sem hazudtolta meg a gyökereit: egy kóser ételt alkotott, a gefilte fish-t, mely talán az egyik legismertebb zsidó étel a maceszgombóc leves, és a sólet mellett. Igaz, nem a klasszikus „töltött hal” formában készítette, hanem kóser csukából, gombócnak gyúrva, hagyományos módon kifőzve.



Jómagam többfajta halételt készítettem. Van köztük olyan is, mint a halpástétommal töltött paradicsom, vagy a halikra krém, melyeket gyerekkorom óta szeretek. De mivel a halért mégsem rajongtam különösképpen, egy pénteki napot kineveztem alkotónapnak és meglévő receptjeim segítségével egy csomó új ízt próbáltam ki. És rájöttem, hogy szeretem a halat! Készült: sült pangasius filé currymártással, tintahalas spagettivel, egzotikus halnyárs kókuszmártásban, indiai fűszeres halnyárs, halfilé zöldséges bundában, csőben sült spenótos hal és tonhalgolyók.


Gránátalma mungóbabcsírás garnélarákot készített rizstésztával. Egyszerűen, wokban elkészíthető étel, percek alatt tálalható. A mungóbabcsíra magában és más zöldséggel is használható, B-vitamint, vasat, folsavat, magnéziumot, mangánt, foszfort, sok E-vitamint tartalmaz.



Grenadine a Zsidónegyedből egy rafinált fogást készített: lazac pezsgőtésztában zöldhagymás spenótpestóval . Bár nem volt nagy halrajongó, e fordulónak köszönhetően a halak közelebb kerültek szívéhez. A lazacot egy pár hónapja látott tvpaprikás recept inspirációja alapján készítette el, majd vajas főtt burgonyával és pestoval tálalta. Ital ajánlata: a tésztából kimaradt 2000-es évjáratú Törley Chardonnay Brut. Jó választás!


Ízbolygó nagy ínyenc. Leginkább a tintahalat szereti roston, de bármilyen tengeri halat megeszik, ha jól van elkészítve. Most négy receptet mutat be egy írásban - legkedveltebb halas ételeit: norvég hallevest, rozmaringos ördöghalnyársat, lazacos rösztit kaviárral és kardhal-tekercseket újhagymás, mozzarellás töltelékkel lime-os, zöldfűszeres öntettel. Pompás!


Juc egy laktató, frissen a legfinomabb lazacpuffancsot és egy halas is meg nem is brokkolis-karfiolos-szardellás cannellonit készített, a szardella íze csak plusz tónust ad az ételnek, nem tolakodó. Borajánlata: legújabb kedvencük, az elzászi Gewurztraminert.


A Kakaóscsiga újra Krakkóból jelentkezik egy lazacos-spenótos lasagna-val. Egyébként minden vízi élőlényt imád, kiváltképp ha tengervíz az a víz. Lausanne-ban dőzsöltek, legalább heti háromszor ettek halat, rákot, kagylót. A lengyeleknek meg hiába van tengerük, a halasnál majdnem mindent csak fagyasztott, füstölt, vagy ecetben eltett állapotban lehet kapni, ez alól a lazac képez stabilan kivételt, ezt használta ki Zsófi.


Katanyaka, az Édes Kötelesség blog szerzője most debütál a VKF!-en, idén kezdte a blogírást. Rögtön egy remek pestos lazac en papillote-al indít. Borajánlata: a Majoros Szőlőbirtok Tokaji Muscat Lunel 2003 száraz bora. Megkóstolandó!




KicsiVú nem rajong a tengeri herkentyűkért, ám két blog írójaként is pályázott. Az Étel, ital, kicsi Vú –n egy remek citromos-chilis spagettit készített koktélrákkal, ami egy kis receptfüzetben látott ötlet alapján született, egy ajándékba kapott olasz fűszerkeverékkel.



Kisvirág Olaszországban alkotta pályaművét, nem messze a tengertől, ahol sok olasz között próbál boldogulni, javuló nyelvtudással. Szereti a halat és a herkentyűket és néha már rábízza a vásárlást párjára, Zolira, akinek jobbulást kívánok! A spenótos rákos lasagne-t, Billi barátjától kapott ötlet alapján készítette. Engem meggyőzött.


Lilahangya – Ts párosnál a „szeretem” sorrend kagyló, rák, hal, tintahal, polip lenne. Most Ts által pucolt tintahalak hevertek a jégen, ebből született két pompás fogás: egy teljesen klasszikus, talán francia eredetű fokhagymás, citromos ízvilágú ízletes egytálétel Ts-től, Lilahangya egy ínycsiklandó előételt alkotott: chilis, lime-os tintahalat sült rizstészta ágyon.

Loriennek a hal szívügye, rendszeresen megörvendeztet minket a náluk „szombat – halnap” –on fogyasztott finomságok receptjeivel. Bevallom, hatására kezdtem el több halételt készíteni saját konyhámban. Ezúttal pompás tonhal steak-et készített céklán, sült almával. Hmmm…




Mamihami Anyamanyája lelkes: „Éljenek a halacskák és minden csoda, amit csak a víz terem nekünk!” Pedig húszéves koráig nem ette meg a halat! Azóta boldog lenne, ha minden héten kerülne egyszer-kétszer a tányérjára (filézett) hal :-)
Az első VKF!-jére lazacos pitét készített, mely melegen – langyosan – hidegen isteni finom!



Mamma, a Dalla cucina, per te blogban nyelvhalat készített dukkah-fűszerrel, radicchioval és cukkinivel. Szerinte a nyelvhal fajlagos ára a súlyával együtt emelkedik, akár csak a csiszolt gyémánté:-) Dél-Afrikai fehérbort választott hozzá.



Max most debütált a VKF!-en, bevallása szerint eddig „háttérolvasó” volt. Egyből három finomsággal pályázott: egy Jamie Oliver ihlette „Keszeg párolt zöldségágyon” fogással, Pannicica TONhalas CSIgájával, , azaz TONCSI–val, ami lehetne akár hasé is és egy kéksajtos makréla tekercsel, ami régóta izgatja Max fantáziáját. Izgalmas fogás!



Moha és Sáfrány fiatal kora ellenére egy komoly fogással pályázott: Kardhal steak paradicsomos, paprikakrémes, parmezános padlizsántoronnyal. Készített még finger food partykra ideális lazacos kosárkákat tormahabbal, saját maga által hajlítgatott kiszúróformák felhasználásával. Nagyon szépek és biztosan finomak is!



Nequilla is új pályázó, friss gasztroblogger. Saját bevallása szerint nagyon szeret enni és rajong a polipért, amivel Tenerifén kötött életre szóló barátságot. Most az exe exének a tiszteletére főzte a polipot paradicsomos-vörösboros mártásban. Borajánlata: a Hiemann borház "Idei" vörösbora, de szerinte egy izgalmas fehérbor-mondjuk a Szent Ilona borház " Taposó-kút" küvéje is lecsúszik mellé...

Okostojás, alias t3v ha dulifuli lenne, azt mondaná, utálja a tenger gyümölcseit. Akadnak azonban kivételek, ilyen A főzés tudományán bemutatott grillezett tonhalsteak csípős gyömbérszósszal és üvegtésztával, mely egy „korai” Stahl recept felhasználásával készült, röpke 10 perc alatt.




Phzs első nekifutásra úgy gondolta, kimarad ebből a fordulóból, aztán megbirkózott a feladattal! Ecet és olaj blogján Chili és Vaniliához hasonlóan a föld és tenger gyümölcseit kombinálta: cápaharcsa lencsével és chorizóval készült konyhájában, a recept kedvenc TV műsorában bukkant fel.


Piszke részvétele sokáig kétséges volt, két okból is: lázas gyerekét hűtőfürdőzte főzés helyett és szigorú elvárásai vannak a herkentyűkkel kapcsolatban: ne legyen nyálkás, ne legyen szálkás, ne legyen tapadókorongja, csápja, vádlón meredő szeme, ne éljen mikor megeszi... Aztán mégis befutott a Tapenade-al, mely bevallása szerint nagyon-nagyon finom. Mindegy, hogy barna- vagy fehér kenyérrel, pirítóssal, baguette-tel kínáljuk, eteti magát, borzasztó éhséget és (alkohol)szomjúságot csinál, azaz vacsoravendégség esetén ideális!




Doctorpepper épp csak hazaért a síelésből és már össze is dobott egy finom tonhalkrémet meg egy pirítósra való paradicsomos koktélrákot, mellyel bővítette halas finger food party étkeink tárházát. Köszönjük, mert Csak a Puffin ad nekünk erőt és mindent lebíró akaratot!




Rossa Mela konyhájában a hal és tenger gyümölcsei mindig szívesen látott eledel. Most szuronycsigát főzött, fehér majonézzel. Mennyire igaz, hogy aki evett a tengerparton az aznapi fogásból készült halat, rákot, tintahalat, polipot, az pontosan tudja, hogy ehhez képest a zacskós fagyasztott tenger gyümölcsei körülbelül olyan, mintha a nagymama főzte illatos lekvárhoz hasonlítanánk a színezékből, állományjavítóból és citromsavból összetákolt ipari dzsemet! De sajnos ez a luxus megmarad a tengerparti nyaralások idejére…

Sütisnéne maradt a hagyományos ízvilágnál és tonhalas pennét készített, paradicsommal, mozarellával, bár bevallása szerint más tengeri herkentyűt is szívesen kipróbálna. E bejegyzésből a diétákkal kapcsolatos véleménye is kiderül.




Starfokker is fiatal gasztroblogger. A tejbegríz oldalain szerepeltek már a kiírásnak megfelelő fogások, ám most Rosemary Shrager Spektrum TV-ben látott ötlete alapján megalkotta a nyerő fogást: tőkehal zöldborsópürével és céklaropogóssal.



Teknősleves csapata nagyon kitett magáért, igazi hallakomával készültek első VKF! részvételükre! korkiborki feketekagylós spagettit készített, muhoebec és mortiis baconben sült pollack halat és (poénból) banános-ketchupos halrudacskát sütött, jj bébipolipos rizottót, opperkoszos kanelbulle-t(fahéjas csigát), smor pedig lazacos fusillit készített konyakos-tejszínes mártásban. Volt még céklaleves, sült cékla joghurttal és tonhalkrémes szendvicsek, mindebből kb húsz teknős lakott jól. Egészségetekre, teknősök!


Tintaleves Eszter fantasztikus fish pie-t készített (halrakottas, rakott hal, halas-krumplis lepény, vagy ahogy tetszik a magyar neve). Fogadtatása olyan egyértelműen és lehengerlően kedvező volt, hogy azonnal feledtette a szokásosnál hosszabb konyhai munkálkodást. A recept Jamie Oliver The Return of the Naked Chef című könyvéből származik. A leírásban Eszter kiegészítette a receptet saját, praktikus megjegyzéseivel.



Két vegetáriánus pályázat következik:
Az első Nanáé, aki a Vegasztromániában algás rizottót készített, szerintem nem csak vegetáriánusok élveznék a finom ízét. A hozzávalók vásárlása közben vett egy cavi-art nevű alga-kaviárt is, ami teljesen úgy néz ki, mint az igazi kaviár, csak algából van, állagra, színre (van piros, és fekete, kis-, és nagyszemű) abszolúte hasonlít testvérére, csak az ízében lehet egy kicsit érezni az alga-ízt. Izgalmas felfedezés!




Vera vegakonyhájában a bajai halászlé mintájára egy jól sikerült kísérlet: algászlé bajai módra készült, kombu alga, hagyma és pirospaprika felhasználásával. Egyedül a halászlébe való tészta okozott kisebb gondot, mert az csak tojásos kivitelben kapható.




Zozo, a cooking star párnaponta jobbnál-jobb halas-herkentyűs receptekkel örvendeztetett meg minket. Készített egy zöldbabos tonhalsalátát, második körben jól megszenvedte a tintahal pucolást, ám végül elkészült a saláta, avocadóval. Következett egy füstölt lazacos muffin, majd záróaktusként egy pompás konyakos-fokhagymás garnéla, amit előételként, de rizzsel akár főételként fogyaszthatunk.


Zsu szereti a halat, de sok herkentyűvel még nem volt dolga. Konyhájában ez alkalommal grillezett rákfarok készült. A drága alapanyag beszerzést most párjának születésnapja alkalmából ejtette meg, méltó ünnepi étel készült a pucolásnál megszenvedett rákfarokból. Zsu többfajta mártogatóst is készített: paprikás majonézt, fűszeres paradicsommártást és sült fokhagymásat. Mennyei fogás!






Zsuzsa jó harminc évig mély ellenszenvet érzett a vízilények iránt, ezen évek óta változtatni próbál. Nem dőlt le hangtalanul a székről amikor megjelent e forduló kiírása, hanem talált egy jó kis marokkói receptet és beruházott egy méregdrága nyelvhalra (azt mondta, megérte!). A művet a Mézesmadzag blogon tette közzé. Gombás blogja, a Ha bolond, ne szedd le is pályázott, egy ricottás – szarvasgombás óriáskagyló(tészta) sütőtökmártásban nevű alkotással, amihez a St. Andea 2006 egri roséja utólag nem tűnt a legjobb választásnak (lehet, hogy már öreg?)

És végül, de nem utolsó sorban, a Zsuzsi főzött, vagy inkább grillezett egy tonhal steaket egyszerű fűszerezéssel, angolosan, melyet ázsiai beütésű, a tonhalhoz passzoló gyömbéres – szójás salátával kínált. Összefutott a nyál a számban! :-)

38 megjegyzés:

gabojsza írta...

Húú, jó hosszú lett... Most ennyire futotta erőmből, a hibákat folyamatos javítom. Ha valaki kimaradt, kérem jelezze!
Tervezek még egy olyan összefoglalót, ahol csak az ételek lesznek belinkelve, kategóriánként. Most megyek sétálni!

juc írta...

Gratulálok a heroikus küzdelemhez! Köszönjük a fordulót és az összefoglalót!

zoranka írta...

Nagyon jó ötletek, receptek, tippek! Most találtam rá a VKF-re, izgalmas, a legközelebbire neveznék :)

chilii írta...

úgy látom nagyon jól sikerült a forduló, gratulálok az összefoglalóhoz!!!! köszönjük!

piszke írta...

Huu, ez rengeteg munka volt...
Köszi az összefoglalót!!És ízlett a tapenade?

Doctorpepper írta...

Gratulálok Gabojsza!! szép munka volt! köszi!

Zsu írta...

Hát nem semmi :) Köszi az összefoglalót és jó lazítást :)

Mamma írta...

Gabojsza, nagyon klassz összefoglaló, ha ebből valaki nem talál fogára valót, magára vethet:-))
Pihenj kicsit, és mégegyszer köszönjük!

Zsuzsa írta...

Csak olvasni is kimerítő volt, köszönjük a munkát!
Kell ez az összefoglaló, mert elég sok van, amiről lemaradtam megjelenésekor. Majd szép lassan sorra veszem azokat is!

Remélem, sikerült regenerálódni a séta alatt! :)

fakanál írta...

köszi a fordulót!:)

gabojsza írta...

Hát igen, séta még ilyen jól nem esett:-)Bár csak az irodámig sétáltam, itt újra nekiláttam és kicsit ráncba szedtem a posztot, ennyire sikerült. Most dolgozok egy keveset, aztán készülök estére, vacsoravendégeim lesznek, stílusosan halvacsorára :-)))

Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek írta...

Úristen!
Köszönjük!!! :-)

Dulmina írta...

Köszönet a kimerítő összefoglalóért meg a jobbnál-jobb receptekért. Pár évig biztos nem fogok ötlethiányban szenvedni a karácsonyi menü összeállításakor :-)

max írta...

Köszönjük!
Teljesen tökéletes összefoglaló, korrekt kivitel. Gratula!!!

CookingStar írta...

Le a kalappal, igazi hősies munka, és köszönet érte. Most már pihenhetsz :)

Zozó

baba_ írta...

Köszönjük gabojsza, még elolvasni is fárasztó volt, hát még akkor megírni :)

Zsuzsi írta...

Köszönjük a fáradtságos munkát, nagyon jó volt a téma és az összefoglaló is pazar lett.

gabojsza írta...

Mindenkinek köszönöm a kedves szavakat! :-)))

cukroskata írta...

Szuper vagy Gabojsza :-) Ki lesz a következő?

Katanyaka írta...

Csatlakozom az előttem szólókhoz! Klassz összefoglaló, köszönjük a sok munkát!

BeckZsu írta...

A köszönettel és a munkád dicséretével én is csatlakozom a többiekhez. Úgy látom, egy jó ideig lesz olvasnivalóm! :)

lorien írta...

Gratulálok, nagyszerű volt a VKF, kiváló a szervezés, élvezetes az összefoglaló, jobbnál jobbak receptek, mi kell még ennél több? Sok hal! :)

Aubergine írta...

Húú, de szép hosszú lista! Úgy látszik, nagyon jó votl a témaválasztás! Köszi a heroikus munkát, hogy ilyen jól összehoztad az összefoglalót!

Lilahangya írta...

Ez igazan remek lett! Koszonjuk! Gondolom velunk egyutt Te is rengeteg jo es kiprobalnivalot talaltal!

scamorza írta...

Sajnos én nem vettem részt ebben a körben (majd postolom hogy miért...), de a család képviselve volt Neguilla (a tesóm ;) ) által! :)

Gratu mindenkinek ehhez a körhöz, szuper dolgok születtek!!! Gabojsza, Neked külön elismerés a rengeteg munkáért! :)

Kíváncsian várom a következőt!

t3v írta...

Atyagatya, ezt még legörgetni is sok volt, gratula! Elteszem a hétvégére átböngészni, hátha megszeretek valamit :)

Beatbull írta...

azt hiszem, gabojsza, ezek után nincs mentsége senkinek vízi kütyük elöl - jobbnál jobb receptek közt biztos talál valamit! Csak aztán a végén nehogy még kiegyük a tengert a "vagyonából" ;)

Ízbolygó írta...

Gabojsza!
EZ ISTENI!
Hatalmas munka lehetett, szívből gratulálok az állóképességedhez!

grenadine írta...

Gabojsza köszönet a heroikus összefoglalóért, és mindenkinek gratulálok a csodás receptekhez!

anyamanya írta...

Nagyon de nagyon ügyes voltál! A szuper témaválasztást pedig igazolta a rengeteg recept, már alig várom én is, hogy legyen egy kis időm és nyugodtan átolvasgathassam!

kicsivu írta...

Kicsit elbambultam, de most már képben vagyok! :) Szóval szuper lett, és a végén kiderült, hogy talán ez a téma fanatizált a legjobban egyeseket! Köszönjük a nagy munkát és a jó ötleteket!

Rossamela írta...

Gabojsza, ez derekas munka volt, gratulálok!
És minden résztvevőnek is köszönöm, hogy lesz olvasnivalóm bőven a hétvégére!

D írta...

hello,

olvastam a recepteket, vannak köztük igen jók is.
azt kérdezném csak, hogy van amúgy vmi féle "verseny" is, vagy csak mindenki publikálja az általa megálmodott ételeket?

köszi
D.

PartizánOrsi írta...

Nagyon szép összefoglaló, csak gyözzük végigolvasni :-) Nagy bánatomra idöhiány miatt nem tudtam részt venni, pedig nagyon örültem a kiírásnak és életem párja igencsak értékelte volna a halvacsorát...

gabojsza írta...

@D: ez nem verseny, hanem egy játék, ahol minden "pályázó" adott témában alkot, nagyjából egy időben. Régebben adott napon kellett közzé tenni a bejegyzést, mostanában már csak határidő van, mert nem mindenki ér rá egyszerre posztolni. De nagyon jó móka! :-)))

@partizánorsi: sajnálom, hogy lemaradtál, legalább készíts valami finomat a választékból párodnak:-)

Eszter írta...

Tényleg nagyon guszták egytől-egyig... Gabojsza! Szeretném megcsinálni Ízbolygó lazacos-kaviáros rösztijét, de folyamatosan ledob az oldalról, vírust jelez.. Ha nem vagyok túl pofátlan, tudnál segíteni a röszti receptjében.. a többi egyértelmű.. :) legalábbis a képről. :) Nagyon köszönöm! Szép napot! Eszter

Gabojsza írta...

Szia Eszter!
Itt találod:
http://www.izbolygo.hu/?p=230

Ízbolygó blogja elköltözött, azért nem fértél hozzá. Köszi, hogy jelezted, javítottam a linket:-)

Eszter írta...

Gabojsza! Pár nappal ezelőtt elkészültek a lazacos falatkák, a krumplis alapba elfért volna egy tojás (valószínűleg "lazább" krumplit használtam), de némi türelemmel kiegyensúlyoztam őket a serpenyőből nagyobb károsodás nélkül. :) tényleg nagyon finom, köszönöm a segítséget! Eszter