A korhelyleves a töltött káposzta mellett az az étel, amin elélnék akár egy hétig is, nem tudom megunni. Akkor a legfinomabb, ha nem csak vízzel, hanem káposztalével is készül és e célra szoktunk a kolbász masszából fagyasztani. Kolbászmassza híján egyszerű, fasírtmasszából készülnek a húsgombócok.
1 fej savanyú káposzta legyalulva
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1 kissebb zellergumó
2-3 ek nyers rizs, többször átmosva
1 tojás
1 fej hagyma, aprítva
1 darab füstölt házi kolbász
Sertés vagy pulyka darált húsból is készülhetnek a gombócok, sóval, borssal és kaporral fűszerezve, úgy sokkal üdítőbb a végeredmény. Tejföllel és friss kenyérrel az igazi :-)
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.