Az alapötletet egy román fórumon találtam és szimpatikus volt, mert egyszerü. Gyorsan kész, nincs vele sok munka , a hozzávalói gyakorlatilag mindig kéznél vannak a kamraszekrényemben. Partykaja is lehet, hidegen - melegen egyaránt finom.
Hozzávalók:
1 jobb minőségű tonhaltörzs konzerv
1 tojás
1 kis fej hagyma, aprítva
3-4 ek konzerv kukorica
kiskanálnyi majonéz
pár csepp worchestershire szósz
evőkanálnyi sweet chili szósz
só, frissen őrölt bors
kevés aprított petrezselyemzöld
annyi zsemlemorzsa, hogy a massza formázható legyen
A konzerv tonhalat leve nélkül villával összetöröm és minden hozzávalóval összekeverem, pár percig állni hagyom. Kiskanállal golyóbisokat formázok és forró olajban szép pirosra sütöm. Konyhai papírtörlőre szedem, majd fogpiszkálóra tűzve kis nyársakat készítek fél fekete olajbogyóval, fél koktélparadicsommal. Hogy a paradicsom el ne áztassa a halgolyót, tettem alá egy kis darab zöldborsos sajtszeletet. Tormás majonézbe vagy édes chili szószba mártogatva még finomabb. Fenti mennyiségből 22 golyó lett.1 jobb minőségű tonhaltörzs konzerv
1 tojás
1 kis fej hagyma, aprítva
3-4 ek konzerv kukorica
kiskanálnyi majonéz
pár csepp worchestershire szósz
evőkanálnyi sweet chili szósz
só, frissen őrölt bors
kevés aprított petrezselyemzöld
annyi zsemlemorzsa, hogy a massza formázható legyen