Hozzávalók 2 személyre:
1 sárgarépa
fél gumó zeller
1 kisebb vöröshagyma
1 tojás
1 ek liszt
só
bors
citrom vagy lime lé
olivaolaj
vaj
fejenként egy darab halfilé
fél dl száraz fehérbor
fél dl tejszín
1-2 gerezd fokhagyma, zúzva
1 sárgarépa
fél gumó zeller
1 kisebb vöröshagyma
1 tojás
1 ek liszt
só
bors
citrom vagy lime lé
olivaolaj
vaj
fejenként egy darab halfilé
fél dl száraz fehérbor
fél dl tejszín
1-2 gerezd fokhagyma, zúzva
A sárgarépát és zellert lereszelem, hozzáadom a tojást, a lisztet, sózom, borsozom és alaposan elkeverem, majd ráhalmozom az elősütött halszeletekre.
Előmelegített sütőben, grill fokozaton szép pirosra sütöm a zöldségbundás halat. Készíthetek hozzá mártást: abban a serpenyőben, amiben a halat sütöttem, a visszamaradt zsiradékba öntöm a fehérbort, majd 1-2 perc múlva a tejszínt és krémes mártássá forralom. A kész zöldségkérges hal a mártással és parmezános rizottóval ideális ebéd vagy meleg vacsora.
Az ötletadó egy kreatív konyha receptkártya volt.