![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhlbgiUmnAs2qSz1wWQSBFkSyXfpnDMCMxH_QNvJzHpcWHPasIF-Qw8Rz0jQJn40yY6xA-4rcBNZmIvTR1opA2YXCgORviJU7r5K5uNTiGNK89pzCxHGqb9EYtpNH4QVHpkt2oCnqrx5BQ/s640/piadelle.jpg)
Jó ideje nem vásárolok „félkész” élelmiszert, ám a meglevő készleteimet, még kevésbé tudatos vásárló koromból igyekszem elhasználni. Így került ma sor az olasz olívaolajas lepénykenyér felhasználására egy gyors ebédhez.
Készítettem egy salátát a hűtőben talált zöldségekből (jégsaláta, lilahagyma, uborka, paradicsom), beleaprítottam egy fél sült csirkemellet (szintén maradék), vágtam bele egy marék fekete olajbogyót és reszeltem bele úgy 5 dekányi gruyérre sajtot, adtam hozzá kevés majonézt. A piadelle-t egy száraz serpenyőben megmelegítettem, megtöltöttem a salátával és még finnyás pici lányom is, aki nagyon gyanúsan közeledik az újdonságokhoz, jóízűen befalt kettőt :-)
A csomagoláson lévő felhasználási javaslat szerint érdemes prágai sonka – gorgonzola párossal töltve fogyasztani, vagy friss túróval és füstölt lazaccal, feltekerve. Na, majd legközelebb.