2008. január 16.

Piadelle


Jó ideje nem vásárolok „félkész” élelmiszert, ám a meglevő készleteimet, még kevésbé tudatos vásárló koromból igyekszem elhasználni. Így került ma sor az olasz olívaolajas lepénykenyér felhasználására egy gyors ebédhez.
Készítettem egy salátát a hűtőben talált zöldségekből (jégsaláta, lilahagyma, uborka, paradicsom), beleaprítottam egy fél sült csirkemellet (szintén maradék), vágtam bele egy marék fekete olajbogyót és reszeltem bele úgy 5 dekányi gruyérre sajtot, adtam hozzá kevés majonézt. A piadelle-t egy száraz serpenyőben megmelegítettem, megtöltöttem a salátával és még finnyás pici lányom is, aki nagyon gyanúsan közeledik az újdonságokhoz, jóízűen befalt kettőt :-)

A csomagoláson lévő felhasználási javaslat szerint érdemes prágai sonka – gorgonzola párossal töltve fogyasztani, vagy friss túróval és füstölt lazaccal, feltekerve. Na, majd legközelebb.