2008. január 16.

Piadelle


Jó ideje nem vásárolok „félkész” élelmiszert, ám a meglevő készleteimet, még kevésbé tudatos vásárló koromból igyekszem elhasználni. Így került ma sor az olasz olívaolajas lepénykenyér felhasználására egy gyors ebédhez.
Készítettem egy salátát a hűtőben talált zöldségekből (jégsaláta, lilahagyma, uborka, paradicsom), beleaprítottam egy fél sült csirkemellet (szintén maradék), vágtam bele egy marék fekete olajbogyót és reszeltem bele úgy 5 dekányi gruyérre sajtot, adtam hozzá kevés majonézt. A piadelle-t egy száraz serpenyőben megmelegítettem, megtöltöttem a salátával és még finnyás pici lányom is, aki nagyon gyanúsan közeledik az újdonságokhoz, jóízűen befalt kettőt :-)

A csomagoláson lévő felhasználási javaslat szerint érdemes prágai sonka – gorgonzola párossal töltve fogyasztani, vagy friss túróval és füstölt lazaccal, feltekerve. Na, majd legközelebb.

9 megjegyzés:

Ízbolygó írta...

Én ezt a lazacos tekercset tortillából csináltam, de sztem ezzel is nagyon finom lehet!
Egyébként hol vetted? Én szeretem a Mulino Bianco termékeit. Még ha félkész is...:-)

max írta...

Szuper, de hol lehet ilyet venni? még nem is láttam itt vidéken:-((, ha tortillát ennénk azt meg megcsinálom magunknak. Gratula meg1X. max

Lilahangya írta...

Piadina neven lattam egy hasonlo kenyerket DolceVitanal. Max, en Metroban lattam par hete.

max írta...

Kedves Lilahangya!
A legközelebbi metro van vagy 90 km, sajna ezen a részen ( keszthely )nem csillognak a multik, ezért tűnt ismeretlennek:-)), de köszi az infót, ha járok a varázslatos kék-sárga áruház fele, meg fogom nézni. max

gabojsza írta...

Ha jól emlékszem, Siófokon vettem az Auchan-ban. (azt hiszem olasz áruk hete volt). Amúgy nagyon finom :-)

gabojsza írta...

Ide írom (nem csak magamnak) a Dolce vita linkjét, mert így nem kell keresgélni :-)
http://fozzunkolaszul.blogspot.com/2007/03/piadina-lepnykenyr-emilia-romagnabl.html

ildinko írta...

Siófokon nincs Auchan, csak egy mini tecsó, meg spár, meg plusz, meg penny. Azaz semmi. Fehérváron van Auchan. :)
Itt a környéken nincs semmi, ami van, az is aranyáron... :S (Mondjuk újabban megfigyeltem, hogy mindenhol minden aranyáron van... :S :S :S)

gabojsza írta...

Ildinkó, igazad van :-)
Siófokon voltam konferencián, de Székesfehérváron voltam vásárolni!

Névtelen írta...

Az ugyanaz mint a PIADINA kenyér.Receptjét leírom, mert igazán egyszerű:50dkg búzaliszt/finom/,1 teáskanál só,6evőkanál olivaolaj/extra szűz/, 1,5 dl víz, 1 teáskanál szódabikarbóna-
Elkészítése:1.szitáld a tálba a lisztet-sót-szódabikarbónát
2.nyomj egy mélyedést a közepébe, öntsd bele az olajat és egy evőkanál vizet
3.gyúrd össze és apránként annyi vizet adj hozzá hogy kemény legyen a tészta
4.dolgozd simára
5.takard le konyharuhával, s hagyd állni fél óráig
6.nyújtsd nagyon vékony lappá-max 3mm-
7.süssed szárazon, forróra hevített palacsintasütőben vagy öntöttvas serpenyőben
8.mindkét oldalát süssed!!
9.tálald forrón olasz krémsajttal+olasz sonkával vagy szalámival, paradicsom, saláta és minden földi jó mi belefér, persze úgy hogy mindezt a kerek lepény felébe, majd hajtsd rá és EDD JÓÍZŰEN!!JÓ ÉTVÁGYAT!!!