2008. január 10.

„Ragadós” kérdés – a sütőpapír

Több posztban olvastam – legutóbb Zsu-nál – hogy ragad a sütőpapír, és lefejthetetlen a sütemény vagy torta aljáról. Nálam nem, mert megtaláltam az igazit, most ezt ajánlanám:
Az itthon kapható – szerintem - legjobb sütőpapír: szilikonbevonatos, garantáltan tapadásmentes Müller sütőpapír! Ugyanazt 5 sütésre is fel lehet használni és SOHA nem tapad! Közben vettem szilikon sütőlapot is, de pld. pizza alá nem szeretem, mert a paradicsom szósz ráfolyhat és csúnyán elszínezi, így marad a sütőpapír. Kb 8 éve ezt használom. Egyszer vettem a Pennyben, megszerettem, de ott már rég nem forgalmazzák, így rendeltem a gyártótól (Müller papír, 2085 Pilisvörösvár, Fő út 130.tel: 26/530-500). Igaz, a legkisebb rendelhető mennyiség 1 karton, így kitartott egy darabig, most újat rendeltem, mert már az utolsót használom. Jó szívvel ajánlom!
Jutalékot a Müller papírtól a következő bankszámlára kérem:......

18 megjegyzés:

Doctorpepper írta...

hát ez nagyon kapóra jött, már régóta nem használok sütőpapírt, úgy utálom, hogy csak na. Köszi az ötletet!

VKOrsi írta...

ha tényleg be lehet szállni én 3 dobozra vevő lennék.

én a DM sajátmárkását használom, az sem ragad sosem, de csak 1szer használható.

max írta...

Szia!

+-at én is átvennék, ha lehet:-))

max

max írta...

3-as akart lenni, bocsika

Zsuzsi írta...

Én most vettem először sütőpapírt a Plusban, amivel nagyon meg vagyok elégedve. Nem ragad le, többször tudom használni, egyszóval király. Korábban csak az Alufixxel volt jó tapasztalatom.

gabojsza írta...

VKOrsi, Max: kérlek írjatok nekem a gabojsza@gmail.com-ra, beszéljük meg. hogy tudom hozzátok eljuttatni :-)
Hozzám állítólag holnap, legkésőbb hétfőn érkezik, postán.

t3v, az okostojás írta...

Öhöhö, én nem használok sütőpapírt, pedig utálok mosogatni. Van más funkciója ezen meg a leragadás elleni szerepen kívül?

Egyedül a kevertek/piskóták alá teszek zsírpapírt (50 méter kb. 300 Ft...), de ha a dolgokat nem kenjük meg tojással, nem ragadnak le, a belőlük kioldódó zsír jól keni a tepsit. Mielőtt még megrovás érne: rendszeresen sütök keltet, édeset, mindent, de a szilikonos sütőpapírt tök feleslegesnek tartom - ugyanúgy ki kell törölni utána a tepsit, mert zsíros lesz.

Szilikonos sütőlapot anyukámnak vettem, de nem szereti, mert a tojást ugyanúgy le kell áztatni róla, ill. bezsírosodik, ezért a tepsit ugyanúgy el kell mosni, és mindent összemaszatol a szekrényben (mint a szilikonos formák, olyanom viszont van kettő, amit szeretek).

Asszem, igaziból az fáj, hogy szemetet termelek vele, de győzzetek meg, hátha :)

gabojsza írta...

@Okostojás, nem foglak meggyőzni (mert nem akarlak:-))Én szeretem, ha tojással le van kenve ez-az teteje, mert anélkül nekem "sápadt". Ha sütőpapírt használok, nem kell minden használat után elmosogatnom a tepsit. Az olcsó sütőpapírral pedig volt egy-két kalandom, míg EZT meg nem találtam. Nem keresgélek tovább, mert ez nekem megfelel. A "szemét termelésről" meg lehetne vitatkozni...Vajon melyik a környezetkímélőbb? a minden sütéskori mosogatás: vízhasználat, mosogatószer, energia, stb. vagy a minden ötödik alkalomnál egy 40X50 cm-es darab papír a kukába + egy mosogatás?
De nem biztos, hogy igazam van.

t3v írta...

Ó, nem azért mondtam!
A tojást én sajnálom is, meg az ízét sem szeretem pl. pogácsán. Ana javaslata alapján tejföllel kenem, ugyanolyan gyönyörű fényes lesz minden.

gabojsza írta...

Okostojás, köszi a tejfölös ötletet, ki fogom próbálni. Igaz, tojás mindig van itthon, tejfől nem mindig .-)

CookingStar írta...

Alufix nekem is bejött, igaz a kenyereknél nem tudom ujrahasználni, mert a nagy hőfoktól megbarnul, és törhető lesz :) de le még nem ragadt benne semmi:)

Doctorpepper írta...

gabojsza, lehetne még nevezni? ha igen, én is szeretnék venni tőled pár darabot.

gabojsza írta...

Hello, doki! Ott leszel a GBT3-n? mert ott meg is tudnánk ejteni az üzletet :-)Ha nem (amit tiszta szívből sajnálnék), írj e-mailt, elküldöm Neked postán.

Doctorpepper írta...

remek ez a papír Gabojsza! Kipróbáltam este és nagyon jól bevált! köszönöm!

gabojsza írta...

Ugye-ugye, én mondtam! Örülök:-)))

Névtelen írta...

Es mi a helyzet a Tescoma szilikon sutolappal? Hasznaltatok mar ilyet?
Vekony,mint egy papir,nem gumiszeru,hanem,mint egy orkandzseki anyag.Most kaptam ajandekba a paromtol.

Gabojsza írta...

Igen használtam, de egy idő után rémesen néz ki, olyan, mintha nem lenne elmosva (pedig el van). Nem szerettem meg:-(

Névtelen írta...

Koszi a hozzaszolast.