2008. január 29.

VKF! XII - Statisztikai összefoglaló

2008 első napján került napvilágra a Vigyázz, kész, főzz! - magyar gasztroblogok tematikus virtuális rendezvény XII fordulójának témája: a tenger gyümölcsei - minden, ami vízben (nem csak tengervízben) él: halak, tengeri herkentyűk, rákok, kagylók, vízinövények.
Azt hiszem bátran állíthatom, hogy a magyar gasztroblog szféra eddigi legtermékenyebb fordulóját zártuk.

Sok-sok izgalmas, fantáziadús ételkreáció született, hideg és meleg előétel, party falatkák, kencék, leves, főétel, desszert és ízesítő kategóriákban.

46 gasztroblog 54 szerzője pályázott 87 recepttel.

28 gasztroblog egy,
8 gasztroblog kettő
5 gasztroblog három,
2 gasztroblog négy,
1 gasztroblog öt,
1 gasztroblog hét és
1 gasztroblog kilenc recepttel pályázott.

Több fiatal gasztroblog is debütált a VKF!-en, de üdvözölhetünk nagy visszatérőket is, akik már több fordulót kihagytak. Aki pedig nem tudott pályázni, reméljük élvezettel olvassa majd az összefoglalót, lesz miből válogatni!

A pályaművekben 29 fajta halat, algát és tengeri herkentyűt használtunk.
Alapanyagok: afrikai harcsa, agar-agar, bébi polip, cápaharcsa (pangasius hal), csuka, fekete kagyló, garnéla, halikra, harcsa, hekk, kárász, kardhal, kaviár, keszeg, kombu alga, friss és füstölt lazac és makréla, nori alga, nyelvhal, ördöghal, pollack hal, rákfarok, süllő, szaibling (szemling), szardella, szuronycsiga, tintahal, tonhal, vörös márna és a tengeri só (!).


A legkedveltebb alapanyag a garnéla, tonhal és lazac volt. Van még mit fejlődnünk!

A részletes összefoglaló is „folyamatban van”, de köztünk legyen szólva, jojóznak a szemeim, ez a statisztika röpke hat óra alatt állt össze :-)

A grafikonért külön köszönet Mammának.