2008. január 29.

VKF! XII - Statisztikai összefoglaló

2008 első napján került napvilágra a Vigyázz, kész, főzz! - magyar gasztroblogok tematikus virtuális rendezvény XII fordulójának témája: a tenger gyümölcsei - minden, ami vízben (nem csak tengervízben) él: halak, tengeri herkentyűk, rákok, kagylók, vízinövények.
Azt hiszem bátran állíthatom, hogy a magyar gasztroblog szféra eddigi legtermékenyebb fordulóját zártuk.

Sok-sok izgalmas, fantáziadús ételkreáció született, hideg és meleg előétel, party falatkák, kencék, leves, főétel, desszert és ízesítő kategóriákban.

46 gasztroblog 54 szerzője pályázott 87 recepttel.

28 gasztroblog egy,
8 gasztroblog kettő
5 gasztroblog három,
2 gasztroblog négy,
1 gasztroblog öt,
1 gasztroblog hét és
1 gasztroblog kilenc recepttel pályázott.

Több fiatal gasztroblog is debütált a VKF!-en, de üdvözölhetünk nagy visszatérőket is, akik már több fordulót kihagytak. Aki pedig nem tudott pályázni, reméljük élvezettel olvassa majd az összefoglalót, lesz miből válogatni!

A pályaművekben 29 fajta halat, algát és tengeri herkentyűt használtunk.
Alapanyagok: afrikai harcsa, agar-agar, bébi polip, cápaharcsa (pangasius hal), csuka, fekete kagyló, garnéla, halikra, harcsa, hekk, kárász, kardhal, kaviár, keszeg, kombu alga, friss és füstölt lazac és makréla, nori alga, nyelvhal, ördöghal, pollack hal, rákfarok, süllő, szaibling (szemling), szardella, szuronycsiga, tintahal, tonhal, vörös márna és a tengeri só (!).


A legkedveltebb alapanyag a garnéla, tonhal és lazac volt. Van még mit fejlődnünk!

A részletes összefoglaló is „folyamatban van”, de köztünk legyen szólva, jojóznak a szemeim, ez a statisztika röpke hat óra alatt állt össze :-)

A grafikonért külön köszönet Mammának.

14 megjegyzés:

kisvirag írta...

hűha, nem semmi :)
sok-sok kitartást mindezek feldolgozásához!

CookingStar írta...

Kitartás Gabojsza!

Izgatottam várjuk a beszámolót, és előre is köszönjük a kemény munkát ! :)

Mamma írta...

Gabojsza, ez a beharangozó is nagyon klassz és örömmel várom a véglegest!
Azért jól oszd be az erődet:-), senki sem veszi majd zokon, ha komótosan írod meg, én spec nem szeretnék roncsgabojszát viszontlátni:-))
Sok kitartást!

nana írta...

nagyon izgalmas! inkább várunk többet az összefoglalóra, minthogy kipurcanj! :)

Beatbull írta...

ó, hogy a tengeri só nem jutott eszembe mint alapanyag! :)
óriási halom tornyosodhat melletted, szóval csak nyugodtan ;)

fakanál írta...

látod, nem voltál elég előrelátó! ha Te is csak egy recepttel pályázol, mennyivel könnyebb dolgod lett volna:)))) nemisbéka meg egyenesen dicséretet fog érdemelni, amiért nem szaporította a halmot:)))

nemisbéka írta...

Szerencsére eddig 11-en túléltük az összefoglalóírás súlyos feladatát, bízom benne, hogy gabojsza is survivor lesz :). Meg aztán ő nehezítette saját dolgát mintegy 10%-kal :).

nemisbéka írta...

Ja, ugye milyen rendi voltam? :)

max írta...

Gratula!! Nem csak a főzés terén tudsz maximálisat nyújtani, hanem a dolgok kezelésében is. Köszönjük ezt a tartalmas helyzet jelentést, de most inkább pihizz egy kicsit, úgyis lógsz még egy desszerttel, inkább főzz egy jót. max

gabojsza írta...

Köszönöm mindenkinek az aggódást, de jól vagyok! :-)))
Nemiske, örültem volna, ha pályázol (még most sem késő, csak Neked, csak most!) Készítettem jó kis táblázatot, minden infóval, linkekkel, stb, mindenki képe le van már mentve, szép sorban írom az összefoglalót. Persze még eltart egy darabig, úgy hogy türelem:-))
Max, főzés mára megvolt, szépen elkávézgatok és irogatok...Lehet, hogy már túl vagyok a nehezén? (vagy nem…)

Doctorpepper írta...

kitartás Gabojsza!! kezdem azt hinni, hogy a bloggerek többsége statisztika-mániás:) magamat is beleértve, csak én eddig ügyesen titkoltam:)

hú, a tengeri só de jó ötlet!

Zsuzsa írta...

Hajrá, Gabojsza! :)
Jó kezdet! :)

Ági, aki főz írta...

Ahogy örökbecsű gimis mondásunk tartja: Vitalitás és optimizmus! Ez kell a nagy hegyek, meg az óriássá duzzadt összefoglalók legyártásához! Hajrá!

Lilahangya írta...

Je, hat te is? Nekem is nagyon helyre kis excel worksheetjeim vannak az elozo vkf-hez, ilyen-olyan szempontok szerinti csoportositas, sorrendek, egyebek :-)