2008. január 11.

Pasikaja

Igaz, nálunk pasi csak egy van, de mindenki nagyon szereti !(a pasit is:-))



Hozzávalók 4 főre
8 vékony szelet bacon
4-5 hagyma, karikára vágva
fejenként 1-2 szelet sertéskaraj vagy tarja
kb 20 cm füstölt kolbász, felszeletelve
kb 25 dkg füstölt sajt, reszelve
frissen őrölt bors
2 dl
tejföl
2 dl
tejszín
2 dl ketchup
Egy sütőedényt kibéleltem bacon szeletekkel. Betakartam egy sor hagymakarikával, arra fektettem csont nélküli sertés karaj szeleteket (jobb lett volna a csontos, de most ez volt itthon). Tekertem rájuk fekete borsot és mindegyik szeletre raktam 3-3 karika házi kolbászt. A tetejére szórtam bőven reszelt füstölt sajtot és leöntöttem a tejföl – tejszín – ketchup keverékével. 240 fokos sütőben töltött másfél órát, majd frissen sült zsömlével

szempillantás alatt elfogyott…
Stahl Judit ötlete alapján.

8 megjegyzés:

lorien írta...

Hihi, mindez a diéta jegyében? :))

gabojsza írta...

Élni tudni kell...
Amúgy csak én diétázok, vagy mi :-))

lorien írta...

Ja, vagy úgy :)
Nemsokára nekem is beköszönt ez a korszak, már csak napjaim vannak hátra :)

gabojsza írta...

Őszinte részvétem és együttérzésem:-)

anyamanya írta...

Gyorsan elmentem, apa tuti értékelni fogja. :)
Még szerencse, hogy én egyenlőre a szoptatásra hivatkozva mentesülök a fogyi alól -még pár hónapra. :)

gabojsza írta...

Három ok miatt is nagyon irigyellek. a diéta mentesség, a babaillat és a szoptatás ...:-)))

Péter írta...

Bakker! A pasikaja fotója a proszekturáról egy tüdő fotója? Üdv: Doki

gabojsza írta...

Ha te annak látod... jó étvágyat hozzá!:-)))