Hozzávalók 4 főre:
8 vékony szelet bacon
4-5 hagyma, karikára vágva
fejenként 1-2 szelet sertéskaraj vagy tarja
fejenként 1-2 szelet sertéskaraj vagy tarja
kb 20 cm füstölt kolbász, felszeletelve
kb 25 dkg füstölt sajt, reszelve
kb 25 dkg füstölt sajt, reszelve
frissen őrölt bors
2 dl tejföl
2 dl tejszín
2 dl ketchup
2 dl
2 dl
Egy sütőedényt kibéleltem bacon szeletekkel. Betakartam egy sor hagymakarikával, arra fektettem csont nélküli sertés karaj szeleteket (jobb lett volna a csontos, de most ez volt itthon). Tekertem rájuk fekete borsot és mindegyik szeletre raktam 3-3 karika házi kolbászt. A tetejére szórtam bőven reszelt füstölt sajtot és leöntöttem a tejföl – tejszín – ketchup keverékével. 240 fokos sütőben töltött másfél órát, majd frissen sült zsömlével szempillantás alatt elfogyott…
Stahl Judit ötlete alapján.