![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi6C8-8ryFN4lAP_H_G-tNz4qAEMrnwQ2cCJsw68Pij-eWHWJNyBtyoP18VShAyZVVxArQgbpHDorRhvm3gsXz9tmoFo26Cmi87uNCl2JxifK1N8egfX0c5152zv_iLK1zxTcq-UBrraGA/s400/hagymaleves.jpg)
Hozzávalók (2-3személyre):
kb ½ kg vöröshagyma, félkarikára vágva
1 liter húsleves
5 dkg frissen reszelt parmezán
5 dkg vaj
5 dkg fűszervaj
1 csipet valódi sáfrány
1 mokkáskanálnyi őrölt szerecsendió
frissen őrölt bors
só
fél mokkáskanálnyi provanszi fűszerkeverék
egy tömlő natúr krémsajt (Sanden, Plus beszerzés)
kb ½ kg vöröshagyma, félkarikára vágva
1 liter húsleves
5 dkg frissen reszelt parmezán
5 dkg vaj
5 dkg fűszervaj
1 csipet valódi sáfrány
1 mokkáskanálnyi őrölt szerecsendió
frissen őrölt bors
só
fél mokkáskanálnyi provanszi fűszerkeverék
egy tömlő natúr krémsajt (Sanden, Plus beszerzés)
Kockára vágott zsemle és rozskenyérből száraz serpenyőben krutont készítettem, majd hozzáadtam a fűszervajat, mikor „beszívta”, rászórtam reszelt parmezánt és ráolvasztottam.
Tálaláskor a levesestányér aljára 1-1 evőkanál reszelt parmezánt tettem, leöntöttem levessel, a tetejére sajtos kruton került. Eddig a hagymalevest a Kati barátnőm által elkövetett remekmű jelentette, de ezzel most nagyon elégedett vagyok.