2008. január 24.

VKF! XII - Indiai (ihletésű) fűszeres halnyárs


Hozzávalók 2 személyre:
150 gr tengeri halfilé
1 nagyobb vöröshagyma, fele apróra vágva, másik fele negyedelve
200 gr (fél doboz) hámozott paradicsom
1 db kis piros chili, vagy chili pehely
friss petrezelyemzöld
só, frissen őrölt bors
egy sárga, egy zöld és egy piros kaliforniai paprika

A halpáchoz:
3 evőkanál olivaolaj
2 evőkanál almaecet
2 gerezd fokhagyma, zúzva
½ lime leve
1 mokkáskanálnyi currypor
csipet római kömény
frissen őrölt bors
friss petrezselyem
diónyi friss gyömbér, reszelve

Egy tálban összekeverem az olivaolajat, az almaecetet, a curryport, a borsot, a köményt, az apróra vágott petrezselyemzöldet, reszelt gyömbért, fokhagymát és a fél lime levét.

A halat felkockázom, megsózom, megkenem a páccal, nyársra tűzöm a kaliforniai paprika darabokkal és hagymával felváltva. Egy forró serpenyőben, kevés olivaolajon megsütöm, majd kiveszem a nyársakat és melegen tartom. A maradék pácot ugyanabban a serpenyőben felforrósítom, hozzáadom az apróra vágott fél hagymát, a hámozott paradicsomot, a chilit és a petrezselyemzöldet, majd összeforralom.

Ideális körete lenne a kókuszos rizs.
Kovács Lázár receptje alapján.

7 megjegyzés:

Zsu írta...

Hmmm... lehet tudom mi lesz a vacsi... főleg ha lesz a zöldségesnél paparika :)

Mamma írta...

Gabojsza, Te aztán komolyan veszed a házianyaságot! Lesz tőled mit tanulni!:-))
Jól fel is kell kötnöm a gatyámat:-)
(Esetleg nem tennél be egy "ázsiai" vag ilyesmi cimkét?:-))

gabojsza írta...

Koszi, Mamma! ázsiai konyha a legújabb cimke :-)

Mamma írta...

Hú, ez gyorsan ment, már be is tettelek!
Kedvem szerint most az egészet végigenném, annyira gusztusos mindegyik!:-)

max írta...

Hüha mi lesz még itt? van ám energia, biztos nyuszisrud. Ha esetleg nem bírnátok megenni, akkor szívesen....
Gratula!

gabojsza írta...

Én mondtam, hogy egész nap főztem :-) Ma még lehet, hogy posztolok, azután nem sokminden várható, holnap és azután sem, mert legközelebb vasárnap délután vagyok itthon.

Rita írta...

Gratulálok ehhez a sok szép ételhez, nagyon kitettél magadért! :)