Hozzávalók 2 személyre:
150 gr tengeri halfilé
1 nagyobb vöröshagyma, fele apróra vágva, másik fele negyedelve
200 gr (fél doboz) hámozott paradicsom
1 db kis piros chili, vagy chili pehely
friss petrezelyemzöld
só, frissen őrölt bors
egy sárga, egy zöld és egy piros kaliforniai paprika
A halpáchoz:
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál almaecet
2 gerezd fokhagyma, zúzva
½ lime leve
1 mokkáskanálnyi currypor
csipet római kömény
frissen őrölt bors
friss petrezselyem
diónyi friss gyömbér, reszelve
Egy tálban összekeverem az olívaolajat, az almaecetet, a curryport, a borsot, a köményt, az apróra vágott petrezselyemzöldet, reszelt gyömbért, fokhagymát és a fél lime levét.
150 gr tengeri halfilé
1 nagyobb vöröshagyma, fele apróra vágva, másik fele negyedelve
200 gr (fél doboz) hámozott paradicsom
1 db kis piros chili, vagy chili pehely
friss petrezelyemzöld
só, frissen őrölt bors
egy sárga, egy zöld és egy piros kaliforniai paprika
A halpáchoz:
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál almaecet
2 gerezd fokhagyma, zúzva
½ lime leve
1 mokkáskanálnyi currypor
csipet római kömény
frissen őrölt bors
friss petrezselyem
diónyi friss gyömbér, reszelve
Egy tálban összekeverem az olívaolajat, az almaecetet, a curryport, a borsot, a köményt, az apróra vágott petrezselyemzöldet, reszelt gyömbért, fokhagymát és a fél lime levét.
A halat felkockázom, megsózom, megkenem a páccal, nyársra tűzöm a kaliforniai paprika darabokkal és hagymával felváltva. Egy forró serpenyőben, kevés olívaolajon megsütöm, majd kiveszem a nyársakat és melegen tartom. A maradék pácot ugyanabban a serpenyőben felforrósítom, hozzáadom az apróra vágott fél hagymát, a hámozott paradicsomot, a chilit és a petrezselyemzöldet, majd összeforralom.
Ideális körete lenne a kókuszos rizs.
Kovács Lázár recept alapján.