2007. december 30.

Sajtos ananásszal töltött csirkecomb és mell

Mai ebédünk: sajtos-ananásszal töltött csirkecomb és pulykamell, rántott pulykamell szeletek "kicsit másképp", majonézes kukoricával és zöldborsóval.

Volt egy szép darab pulykamellem, még karácsonyra lett volna belőle töltött rolád, meg volt három csirkecombom, ebből alkottam az ebédet.

Használtam:
1 kg pulykamellet
3 csirkecombot
20 dkg gouda sajtot
fél konzerv ananászt
sót, borsot, fokhagymaport
tojást, lisztet, prézlit és kb 1 dl olajat

A pulykamellet felszeleteltem és kiklopfoltam, majd ízesítettem fokhagymaporral, frissen őrölt borssal és sóval. Tudom, sózni nem kellett volna. De elfelejtettem. Jelentem így is jó lett. 
A csirkecombokat kicsontoztam. A sajtot lereszeltem a nagy lyukú reszelőn és összekevertem az apróra vágott ananász darabkákkal, meg két-három borspuszival.Innen származik az ötlet.
A sajtos keverékkel betöltöttem a 3 combot és még 3 pulykamell szeletet, hústűvel – fogvájóval rögzítettem. Sült csirke fűszerkeverékkel fűszereztem. Egy tepsibe raktam - kevés vaj és fehérbor, meg jó sok hagyma társaságában. Alufóliával lefedve egy órát töltöttek a sütőbe 240 fokon, majd 10 perc alatt piros-mosolygósra pirultak grill fokozaton.

Az egy konzervnyi kukorica és fél üvegnyi zöldborsót összekevertem egy adag tartár mártással és tálaltam.