Kiskőrösi „Gondűző” Borlovagrend 2007. évi évzáró vacsorája
Vacsora menü 2007. december 7.
Előétel:
Előétel:
Fűszeres kacsapástétom bacon kalodában, zellersaláta-gombóc kíséretében
1. EZERJÓ (2007) száraz fehérbor az Akker Pincétől
2. ARANY SÁRFEHÉR (2007) száraz fehérbor Szűcs Gyula pincéjéből
Leves:
Tárkonyos őzraguleves sonkás krumpligaluskával, lime-al ízesítve
1. RIZLINGSZILVÁNI (2007) száraz fehérbor az Akker Pincétől
2. BIO ARANY SÁRFEHÉR (2006) száraz fehérbor Filus János tanár úr pincéjéből
Meleg előétel:
Szarvasgerinc vadgombás burgonyapogácsán, áfonyaraguval, sült gesztenye őrizetében
1. CABERNET FRANC ROZÉ (2007) száraz bor dr. Kuti Mediterrán borászatából
2. KÉKFRANKOS ROZÉ (2007) száraz bor a Nagymestertől
3. KÉKFRANKOS ROZÉ (2007) száraz bor Szűcs Gyula pincéjéből
4. MEDITERRÁN CUVEÉ (Cabernet franc - Cabernet sauvignon selection 2007) száraz vörösbor dr. Kuti Mediterrán borászatából
Főétel:
Ropogós kacsacomb konyakban áztatva, kandírozott narancsos káposztával és fóliás burgonyával
1. KÉKFRANKOS ROZÉ (2007) száraz bor dr. Kuti Mediterrán borászatából
2. KADARKA (2006) száraz vörösbor Nikléczi András pincéjéből
3. CABERNET FRANC (2007) száraz vörösbor a Nagymestertől
4. CABERNET SAUVIGNON (2005) száraz vörösbor Nikléczi András pincéjéből
Desszert:
Mákos lütyü (pirított kalács, mazsolás vanília puding, citruslevek, fagylalt, pirított mandula, méz, tejszínhab)
1. . BIANCA (2007) félédes fehérbor dr. Kuti Mediterrán borászatából
2. BIO CSERSZEGI FŰSZERES (2007) félszáraz fehérbor Filus János tanár úr pincéjéből
3. CSERSZEGI FŰSZERES (2007) száraz fehérbor az Akker Pincétől
2. BIO CSERSZEGI FŰSZERES (2007) félszáraz fehérbor Filus János tanár úr pincéjéből
3. CSERSZEGI FŰSZERES (2007) száraz fehérbor az Akker Pincétől
Sajttál
1. KOCSIS IRMA (2007) száraz fehérbor Szűcs Gyula pincéjéből
2. CHARDONNAY barrique (2005) száraz fehérbor dr. Kuti Mediterrán borászatából
3. KÉKFRANKOS ROZÉ (2007) száraz bor Újváriék pincéjéből
4. KÉKFRANKOS (2006) száraz vörösbor Nikléczi András pincéjéből
5. KISKŐRÖSI KADARKA (2005) száraz vörösbor az István Borháztól, a Borlovagrend Zászlós Bora
6. KÉKFRANKOS (2005) száraz vörösbor a Boranal Kft pincészetből
7. BLAUBURGER (2006) száraz vörösbor Dulai Bandi bácsi pincéjéből
8. BLAUBURGER (2006) száraz vörösbor a Szentpéteri családi pincészettől
A vacsorát Závorszki Gábor ífjú chéf komponálta és készítette a Kiskőrösi Szarvas Étterembe. A fogásokat kísérő borokat a lovagrend tagjai alkották.