2007. december 8.

Évzáró vacsora

Kiskőrösi „Gondűző” Borlovagrend 2007. évi évzáró vacsorája


Vacsora menü 2007. december 7.

Előétel:

Fűszeres kacsapástétom bacon kalodában, zellersaláta-gombóc kíséretében

1. EZERJÓ (2007) száraz fehérbor az Akker Pincétől
2. ARANY SÁRFEHÉR (2007) száraz fehérbor Szűcs Gyula pincéjéből


Leves:

Tárkonyos őzraguleves sonkás krumpligaluskával, lime-al ízesítve
1. RIZLINGSZILVÁNI (2007) száraz fehérbor az Akker Pincétől
2. BIO ARANY SÁRFEHÉR (2006) száraz fehérbor Filus János tanár úr pincéjéből



Meleg előétel:


Szarvasgerinc vadgombás burgonyapogácsán, áfonyaraguval, sült gesztenye őrizetében
1. CABERNET FRANC ROZÉ (2007) száraz bor dr. Kuti Mediterrán borászatából
2. KÉKFRANKOS ROZÉ (2007) száraz bor a Nagymestertől
3. KÉKFRANKOS ROZÉ (2007) száraz bor Szűcs Gyula pincéjéből

4. MEDITERRÁN CUVEÉ (Cabernet franc - Cabernet sauvignon selection 2007) száraz vörösbor dr. Kuti Mediterrán borászatából



Főétel:


Ropogós kacsacomb konyakban áztatva, kandírozott narancsos káposztával és fóliás burgonyával

1. KÉKFRANKOS ROZÉ (2007) száraz bor dr. Kuti Mediterrán borászatából

2. KADARKA (2006) száraz vörösbor Nikléczi András pincéjéből
3. CABERNET FRANC (2007) száraz vörösbor a Nagymestertől

4. CABERNET SAUVIGNON (2005) száraz vörösbor Nikléczi András pincéjéből

Desszert:



Mákos lütyü (pirított kalács, mazsolás vanília puding, citruslevek, fagylalt, pirított mandula, méz, tejszínhab)
1. . BIANCA (2007) félédes fehérbor dr. Kuti Mediterrán borászatából
2. BIO CSERSZEGI FŰSZERES (2007) félszáraz fehérbor Filus János tanár úr pincéjéből
3. CSERSZEGI FŰSZERES (2007) száraz fehérbor az Akker Pincétől



Sajttál


1. KOCSIS IRMA (2007) száraz fehérbor Szűcs Gyula pincéjéből

2. CHARDONNAY barrique (2005) száraz fehérbor dr. Kuti Mediterrán borászatából

3. KÉKFRANKOS ROZÉ (2007) száraz bor Újváriék pincéjéből

4. KÉKFRANKOS (2006) száraz vörösbor Nikléczi András pincéjéből

5. KISKŐRÖSI KADARKA (2005) száraz vörösbor az István Borháztól, a Borlovagrend Zászlós Bora

6. KÉKFRANKOS (2005) száraz vörösbor a Boranal Kft pincészetből

7. BLAUBURGER (2006) száraz vörösbor Dulai Bandi bácsi pincéjéből

8. BLAUBURGER (2006) száraz vörösbor a Szentpéteri családi pincészettől

A vacsorát Závorszki Gábor ífjú chéf komponálta és készítette a Kiskőrösi Szarvas Étterembe. A fogásokat kísérő borokat a lovagrend tagjai alkották.

12 megjegyzés:

lorien írta...

Humm-hummmmm :)

Zsuzsa írta...

Nagyon impozáns!
Az egy ételnél felsorolt borokat mind megkóstoljátok, vagy csak egyet-egyet választotok hozzá!

Zsuzsa írta...

Az utóbbi kérdés volt. :)

gabojsza írta...

A borokat ebben a sorrendben mind megkóstoltuk! (Érdemes volt:)))mert ami nem "felelt meg" az adott fogáshoz, azt a sajttálhoz soroltuk,vagy csak egyszerűen "kimaradt") Szelektálni kellett,mert közel 60 borból válogattunk a vacsorához.

Ízbolygó írta...

De kár, hogy nem lehettem ott...:-)))

gabojsza írta...

Jövőre ott lehetsz, ha szeretnél :))
Ugyanis vihetek vendégeket :)))

Ízbolygó írta...

Szívesen megyek!:-) Köszönöm az invitálást!

cukroskata írta...

Ez elképesztő vacsora :-) és végig tudtátok enni?

gabojsza írta...

Simán :)))nem voltak elképesztően nagy adagok és a hat fogást úgy 3 és fél óra alatt tüntettük el, a hozzá illő borokkal együtt. Azt nem írtam, de 3 fajta pálinka (törköly, barack és bodza) volt a welcome drink, a vacsora előtt pedig száraz (Izsáki) Arany sárfehér palackos erjesztésű, klasszikus pezsgővel kocintottunk:)))

gabojsza írta...

bocsi, koccintottunk :)))

Névtelen írta...

Szia
Hol lehet hozzájutni a szarvas előétel receptjéhez?

Gabojsza írta...

Szia,
sajnos nem tudom. Mi a kiskőrösi Szarvas étteremben ettük anno, de receptem nincs hozzá. Talán ez lehet, hogy megközelíti:
http://gabojszakonyhaja.blogspot.hu/2008/04/nnepi-ebd.html

BÚÉK!