![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgLoeWiLgKZYlJsH8Nyw_fDCyhln0E4BCN78nMFet600FzCFwO3ECjw3DYihAeHY-PFN6HBTkSgb_SOHRbjLi_VxuWzlgW4p34GtOheDQery6CLu9AxGJYkku4m_xglz_FUCfcdAbAf9fk/s400/vereshurka+003.jpg)
A véres hurkában az a jó, hogy annyiszor készíthetjük, ahányszor egy-egy szomszédunk disznót vág. Érdekes módon kevesen szeretik és még kevesebben készítik, inkább elengedik a disznó vérét…Hát én nem tenném, mert nem csak a hurka finom, de reggelire a hagymás sült vér sem utolsó!
Hozzávalók:
2 dl
4 fej hagyma aprítva, fél ek mangalica zsíron megdinsztelve
fél kg tokaszalonna és
1 ek sóval
2 tk őrölt fekete borssal
2 ek morzsolt majorannával
2 tk őrölt fahéjjal
1 tk őrölt szegfüszeggel
2 ek morzsolt csomborral
2 tk őrölt fekete borssal
2 ek morzsolt majorannával
2 tk őrölt fahéjjal
1 tk őrölt szegfüszeggel
2 ek morzsolt csomborral