2009. október 4.
Zakuszkás rúd
Idén is készült zakuszka, de nem lesz hosszú életű. Fogy rendesen nem csak kenyérre kenve, hanem tészta szószba, vagy pizzára. Minap gyors vendégváró „valami” kellett, hát leveles tésztában végezte. Még az is elégedetten hümmögött, aki amúgy nem rajong a zakuszkáért.
Hozzávalók:
1 csomag friss leveles tészta
1 kis üveg zakuszka
200 g reszelt cheddar (vagy bármilyen más, jól olvadó sajt)
A leveles tésztát letekerem és megkenem zakuszkával. Rászórom egyenletesen a sajtot, a kencés, sajtos téglalap alakú tésztát kettéhajtom – így a sajtos kence belülre kerül - és másfél, vagy két cm-es csíkokra vágom. A csíkokat egyenként megtekerem és egy sütőpapírral bélelt tepsire teszem. 180 fokra előmelegített sütőbe 15-20 perc alatt mosolygósra sülnek.
Címkék:
finger food,
Gabojsza péksége,
leveles tészta,
sajt,
sós falat