2009. október 4.

Zakuszkás rúd


Idén is készült zakuszka, de nem lesz hosszú életű. Fogy rendesen nem csak kenyérre kenve, hanem tészta szószba, vagy pizzára. Minap gyors vendégváró „valami” kellett, hát leveles tésztában végezte. Még az is elégedetten hümmögött, aki amúgy nem rajong a zakuszkáért.

Hozzávalók:
1 csomag friss levelestészta
1 kisüveg zakuszka
200 g reszelt chedar (vagy bármilyen más, jól olvadó sajt)

A leveles tésztát letekerem és megkenem zakuszkával. Rászórom egyenletesen a sajtot, a kencés, sajtos téglalap alakú tésztát kettéhajtom – így a sajtos kence belülre kerül - és másfél, vagy két cm-es csíkokra vágom. A csíkokat egyenként megtekerem és egy sütőpapírral bélelt tepsire teszem. 180 fokra előmelegített sütőbe 15-20 perc alatt mosolygósra sülnek.

3 megjegyzés:

sedith írta...

:O:O:O
Tudja fene... valahogy soha nem jut eszembe, hoyg a zakuszkát másképp is fel lehetne használni, mint kenyérre kenve. Bár volt, hogy az üveg alján árválkodó egy-kétujjnyi maradékot "belemostam" levesbe, ízesítőnek vagy paradicsomszószba tettem, de ezek csak amolyan hirtelen ötletek, tudatosan még sosem csináltam semmi mást belőle.
Talán ezután

oresz írta...

Szia!
Atz hiszem, ezt kipróbálom! :)
Nem kelt meg a kenyértésztám, nem szeretném kidobni, adtál egy jó ötletet! Köszi!!!!! :)
Majd a blogomon közzéteszem, ha sikerült.
Jaaaj nagggyon jók a receptjeid! Mind!!!

gabojsza írta...

Oresz, köszönöm. Csak válogass kedvedre:-)