2009. október 16.

Majonézes zöldbabsaláta


Ültettünk lilababot, ami hőkezelés hatására zöld lett, de meglepően jó az íze.


Saláta (is) készült belőle, majonézzel, jó fokhagymásan, mert a zöldbab fokhagyma nélkül mit sem ér…

Hozzávalók:
40-50 dkg (lila)zöldbab
pár ek majonéz
1 tk magos dijoni mustár
kevés méz
friss citromlé
só és frissen őrölt bors
3 gerezd fokhagyma

Egy adag babot megpucolok, feldarabolok, enyhén sós vízben megfőzöm, leszűröm, salátás tálba teszem. Készítek egy majonézes öntetet magos dijoni mustárral, 3 gerezd reszelt fokhagymával, pici mézzel, citromlével, amit sóval, borssal fűszerezek és összekeverem a főtt babbal. Egy-két óra alatt a hűtőben szépen összeérnek az ízek. Finom vacsora hideg fasírttal, vagy maradék sülttel.

3 megjegyzés:

schteca írta...

Igazán csábító, nagyon szeretem a zöldbabot. És ha zöld (ceruza) zöldbabból próbálom meg?

gabojsza írta...

Legalább olyan jó lesz! nem fogsz csalódni:-)

Daisy írta...

Ilyet én is ültettem, de csak cserépbe. Annyira finom volt, pedig csak tiszta vízben főztem, mégsem volt ízetlen. Keveset tudtam egyszerre leszedni, ezért csak rágcsálni való lett belőle, de mindég elfogyott. Remélem ezt is termeli majd valaki.