2009. október 18.

Kéksajtos töltött csirkemell

Árválkodott a sajtos fiókban egy darab, talán az ideális érettségi fokon túlesett (azaz ottfelejtett) gorgonzola, ebédre csirkemell volt tervben, de konkrét elképzelésem még nem volt vele. Google a barátom, a kéksajt – csirkemell keresőszavakra kiadott többek között egy receptet, amit végül alapötletnek használtam.

Hozzávalók:
6 szeletelt csirkemell
15 dkg gorgonzola (vagy más kéksajt)
1 kis fej salotta
1 tojás
fél csokor petrezselyem
2-3 ek zsemlemorzsa
só és frissen őrölt bors
12 szelet bacon

A hússzeleteket kiklopfolom, sóval, borssal fűszerezem. A sajtot villával összetöröm, összekeverem a tojással, a nagyon finomra vágott hagymával, az aprított petrezselyemmel. Őrölt borssal fűszerezem, majd annyi zsemlemorzsát adok hozzá, hogy krém állagú legyen (talán kicsit keményebb is volt). A masszából rudakat formázok, a maradék masszát kigolyózom, panírozom és kisütöm. Egy-egy kéksajt rudat beletekerek a csirkemell szeletekbe, mindegyiket körültekerem baconnal és egy vastag, grillalufóliával kibélelt kalácssütő formába sorakoztatom őket, a hat darab hús pont elfér, jól megtámasztják egymást.


A fólia túlnyúló részeivel betakargatom és 200 fokos sütőben fél óra alatt megsütöm, majd kibontom a fóliát és hagyom kicsit megpirulni.
Párnás rizzsel ettük.

Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.