![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh9rn21CCeg0c-IoRapEMVLMaCix47V8UOR5qXyUVf3PInbKClNxGjyEBVasUgPRFwBL2MwaRwL6PaeFK_omMDeIqFVtOP_jTtZopHoRai7x8LijiRHdEjsYDIX0Q1tZEZQpKsuPhv7qxI2/s640/k%C3%A9ksajtos+csirkemell.jpg)
Hozzávalók:
6 szeletelt csirkemell
15 dkg gorgonzola (vagy más kéksajt)
1 kis fej salotta
1 tojás
fél csokor petrezselyem
2-3 ek zsemlemorzsa
só és frissen őrölt bors
12 szelet bacon
A hússzeleteket kiklopfolom, sóval, borssal fűszerezem. A sajtot villával összetöröm, összekeverem a tojással, a nagyon finomra vágott hagymával, az aprított petrezselyemmel. Őrölt borssal fűszerezem, majd annyi zsemlemorzsát adok hozzá, hogy krém állagú legyen (talán kicsit keményebb is volt). A masszából rudakat formázok, a maradék masszát kigolyózom, panírozom és kisütöm. Egy-egy kéksajt rudat beletekerek a csirkemell szeletekbe, mindegyiket körültekerem baconnal és egy vastag, grillalufóliával kibélelt kalácssütő formába sorakoztatom őket, a hat darab hús pont elfér, jól megtámasztják egymást.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEinhPMyuAADqq-yq806xlorVAqV9_HMTCpw7twDLAF-x728xzDFXdWlQq_ZAEgrynJunAPctVujZIg3GCa1cgE1rORUwM_SSJVJ8Tjz9kb3ZOz8zE8GUdYeUDmNa-4l0MiHLD2jN3vyIbSA/s640/kscs_nyers.jpg)
A fólia túlnyúló részeivel betakargatom és 200 fokos sütőben fél óra alatt megsütöm, majd kibontom a fóliát és hagyom kicsit megpirulni.
Párnás rizzsel ettük.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.