2009. október 18.
Gorgonzolás sajtgolyók
A csirkemellből kimaradt tölteléket készítettem ily módon. El is csipegettük az egészet.
Hozzávalók:
15 dkg gorgonzola (vagy más kéksajt)
1 kis fej salottahagyma
1 tojás
fél csokor petrezselyem
2-3 ek zsemlemorzsa
só és frissen őrölt bors
liszt, tojás és zsemlemorzsa a panírozáshoz
olaj a sütéshez
A sajtot villával összetöröm, összekeverem a tojással, a nagyon finomra vágott hagymával, az aprított petrezselyemmel. Őrölt borssal fűszerezem, majd annyi zsemlemorzsát adok hozzá, hogy formázható állagú legyen. A masszából golyókat formázok, hagyományosan panírozom és kisütöm. A kéksajttól pikáns ízű, aki ettől idegenkedik, ne tisztán csak kéksajtból készítse, keverjen hozzá egy semleges ízű sajtot is.
Címkék:
finger food,
hagyma,
kékpenészes sajt,
party falatka,
petrezselyem,
tojás