![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEipub-l1KF3Pl4k-xLuHFJeUctpTWfIWXG0sBlCNFLCPCkfig4aQz31S2x4pF5OVGEvRFRfwYlBnnci_fkXnfVJc_4mO1lULYH1kbPyvLnCwPYj-8-3LQl0t2LSCSsPkzNiA8aJK6sugbGR/s1600/k%C3%A9ksajt+goly%C3%B3k.jpg)
A csirkemellből kimaradt tölteléket készítettem ily módon. El is csipegettük az egészet.
Hozzávalók:
15 dkg gorgonzola (vagy más kéksajt)
1 kis fej salottahagyma
1 tojás
fél csokor petrezselyem
2-3 ek zsemlemorzsa
só és frissen őrölt bors
liszt, tojás és zsemlemorzsa a panírozáshoz
olaj a sütéshez
A sajtot villával összetöröm, összekeverem a tojással, a nagyon finomra vágott hagymával, az aprított petrezselyemmel. Őrölt borssal fűszerezem, majd annyi zsemlemorzsát adok hozzá, hogy formázható állagú legyen. A masszából golyókat formázok, hagyományosan panírozom és kisütöm. A kéksajttól pikáns ízű, aki ettől idegenkedik, ne tisztán csak kéksajtból készítse, keverjen hozzá egy semleges ízű sajtot is.