2009. október 20.

A brassói diétás változata, avagy én is tesztelem az új gépet


Ahogy arról Grenadine is írt, néhány gasztrobloggerrel együtt Tefal párolót vagy olajsütőt kaptunk tesztelésre, receptes brain storming-ra. Én az Actifry olajsütőt választottam, mert roppant módon érdekelt, milyen az egy evőkanál olajjal készült étel, amit normál körülmények között legalább 1 liter olajba sütnék:-)

Átvétel napján kikerült a konyhapultra, azóta bajosabban lehet kinyitni a mikró ajtaját…(most lehet szörnyülködni, igen, használok mikrohullámú sütőt, pld. melegítésre (azóta már nem). Pár napig nézegettük egymást, ismerkedtünk, aztán elkészült benne az első sült krumpli, összesen 1, azaz egy kanál olajjal. Kívül pirospozsgás, mosolygós, ropogós, belül krémes sült krumpli, jó volt, na. Ma összesen félórám volt ebédkészítésre és nem túl fantáziadúsan brassóit késztettem az új kütyübe, pulykamell filével.

A képlet egyszerű, összesen 35 perc alatt lett kész úgy, hogy egy edényt piszkoltam és közben nem vele foglalkoztam, hanem volt időm elmosogatni, betenni egy mosást és még Picilány lelkét is ápolni, mert konyhánk új lakója egyedül tette a dolgát. És jól tette!:-)

A sütnivaló burgonyát (hámozás után) és a szeletelt pulykamellet nagyjából egyforma kockákra vágtam. A krumplit szárazra töröltem, betettem a gépbe, meglocsoltam 1 kanálnyi olívaolajjal és elindítottam. 35 perces sütési időt állítottam be. 20 perc után hozzáadtam a húskockákat is, sóztam, tekertem rá borsot és megszórtam majoránnával meg fokhagymaporral, dobtam közé vagy 10 db félbevágott (tisztított) apró salottahagymát, ami szépen megsült, karamellizálódott és olyan jó lett, hogy a végén mindenki azt vadászta a krumpli és húskockák között. A pulykamellnek tökéletesen elég 12-15 perc, nem is érdemes tovább sütni, mert kiszárad. A végeredmény a képen látható. Legjobban az tetszik, hogy nem kell kavargatni, felügyelni, hanem szépen duruzsol, teszi a dolgát és nem úszik a lakás kajaszagban. Lassan komolyabb feladatok elé is állítom, lássuk, mit tud.

12 megjegyzés:

szazala írta...

Amennyiben reklámozni nem akarod(de miért ne???!),akkor priviben megírnád a márkát?
A tv-ben már láttam hasonlót,ő lenne az?
Előre is köszi!
Zsuzsa

p.m.linda írta...

Én is úgy szeretnék egyet!
Nekem a legvonzóbb benne a minimális olajszükséglet, még azt sem bánnám, ha kevergetni kellene!

gabojsza írta...

Linda, ezt kevergetni sem kell!:-)

Mariska írta...

Teszteld csak gyorsan,kifúrja az oldalam a kíváncsiság, mi sül még ki belőle!
pl. én a pulykát nem szeretem, vajon csirkével mit tud csinálni?
Áramból mennyi fogy? remélem abból is csak annyi mint olajból :)

lorien írta...

Kapja be a Tefal, csak az árát (köszönöm, nem kérem) írják a honlapon, semmi bővebbet. Amúgy flash vacak, a gugli le sem indexeli, a dizájn győzött a józan ész felett :). Szóval, milyen elven működik ez a masina, az azért érdekelne? Besügározza a hőt és közben kevergeti a cuccot?

gabojsza írta...

Mariska: 1400 W van ráírva, asszem áramot kicsit többet fogyaszt, mint olajat. Gazdasági szempontból mégis előnyös lehet, mert nekem villanytűzhelyem van (kerámialapos), ha a mai ebédet nézem, biztosan nem készült volna el 35 perc alatt.

Lorien:ahogy mondod:-) Besugározza a hőt és közben kevergeti a cuccot. Az ára tényleg durva, de ha nem nézem az árát...hasznos kis masina:-)

molamoni írta...

Kiváncsian várom a többi receptet is, nálam is épp egy hete landolt egy ilyen. De csak csirkemell és sültkrumpli készült még vele.
Hajrá!

gabojsza írta...

Móni, november elején folytatom, most elutazok pár napra:-)

Viki írta...

Sziasztok, de jó hogy ide találtam. Én már lassan egy éve használom a masinát, s bizony nem csak krumpli sütésre. de még rántott hust is szoktam benne késziteni, szintén olaj nélkül, csak ilyenkor kiveszem a forgó lapátját, hogy ne törje összen a hus-szeleteket. Az ára tényleg nem kevés, de nagyon megéri. Viki

Névtelen írta...

Tudom, hogy gasztroblogger rántott husit nem csinál, de a családom megőrül érte, főleg a férjem. Mielőtt karácsonyra meglep egy ilyen csodával, feláldoznád magatokat pár szelet rántott husi erejéig? Hogy tényleg olyan, mint az igazi? Előre is köszönöm, ha legyűrtök pár szeletet: alanie

gabojsza írta...

Kedves alanie, szó nincs feláldozásról:-) Gasztroblogger és családja is IMÁDJA a rántott húst, csinál is, néha még olajban is süti:-)
Ma húsgolyót sütöttem benne, az összes zsiradék kisült belőle, még az 1 kanál olaj is sok volt neki és kicsit ki is száradt, valszeg túlsütöttem...még gyakorolni kell:-)

Névtelen írta...

En is nagyon kivancsi vagyok mi mindent krealsz meg ebben a sütöcsodaban. Nagyon felkeltette(d) az erdeklödesem, ha valoban praktikus, en is beallnek a vevök soraba. Nagyon keves idöt tudok csak a konyhaban eltölteni, ha a sütö elvegzi a munkat helyettem, mar egy nagy +.
Üdv. Vali