2009. július 22.

Töltött paprika, másképp


Töltött paprika, de nem a "hagyományos", hanem a nyári, zöldséges rizzsel töltött változat. Szép, húsos paprikákat vettem a piacon, valami pritamin – kaliforniai keresztezés lehetett, íze és formája inkább pritamin, méretét tekintve meg kaliforniai, pont jó tölteni.

Hozzávalók 4 főre:
4 méretes paprika
15 dkg rizs
10 dkg barna csiperke
1 fej hagyma
1 cső friss kukorica
10 dkg füstölt sajt
só, frissen őrölt bors
szárított oregánó
1 gerezd fokhagyma

A paprikát megmosom, kalapot vágok neki és kimagozom. Megfőzöm a rizst (hús alaplébe, vagy fűszeres, sós vízbe), hagyom langyosra hűlni. Ha van egy kevés maradék rizsköret, még jobb. A hagymát és a gombát felaprítom, a füstölt sajtot lereszelem, a kukoricaszemeket késsel levágom arról a csőről, mely már nem fért a kuktába, így nem lehetett belőle főtt kukorica:-)
Lereszelem a fokhagymát, egy keverőtálba összekeverem a tölteléknek valóval és betöltöm a paprikákba. Kivajazott sütőtálba alufóliával letakarva sülnek készre 20 perc alatt.