2009. július 24.

Töltött padlizsán


Hozzávalók 4 személyre:
2 nagy padlizsán
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 dl házi paradicsomlé
2 evőkanál olaj
fél kg darált hús (most sertés)
1 tk oregánó
15 dkg reszelt sajt (én chedar – mozzarella keveréket használtam)

A padlizsánt kettévágom, kivájom a húsát úgy, hogy kevés peremet hagyjak. A kivájt hús apró kockákra vágom. A fél padlizsánokat egy tepsibe helyezem, rácsra, ezen fogom megsütni. A hagymát és a fokhagymát megtisztítom és apróra vágom. Az olajat felforrósítom és megpárolom benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadom a darált húst és morzsásra pirítom. A padlizsánhúst a darált húshoz keverem, hozzáadom a paradicsomlevet és oregánóval, sóval, borssal ízesítem. A sütőt előmelegítem 200 fokra, a fél padlizsánokat megtöltöm a darált húsos keverékkel, tetejét megszórom a reszelt sajttal és a sütőben kb. 20-25 percig sütöm, amíg a sajt szépen megpirul.

Megdehagymás töltött padlizsán receptem
Olaszos töltött padlizsán receptem

Ha tetszik a recept, csatlakozz Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez.

5 megjegyzés:

trichterwinde írta...

Szia Gabojsza,
köszönöm a receptet, nagyon finom lett, ma elkészítettem :) VIszem is a blogomba, ha nem bánod.
Köszönöm :)
Üdv
Trichterwinde

Judu írta...

Köszönöm én is a receptet, kis változtatással megcsináltam: http://juduspeckonyha.blogspot.com/2010/07/gidahussal-toltott-padlizsan.html
Anya, ez isteni! :))))

Kriszti írta...

Köszönöm a receptet! Fincsi :)

István írta...

A gombának nem szára, hanem tönkje van !

Kowy írta...

Finom volt a kenyér!