2009. július 24.

Töltött padlizsán


Hozzávalók 4 személyre:
2 nagy padlizsán
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 dl házi paradicsomlé
2 evőkanál olaj
fél kg darált hús (most sertés)
1 tk oregánó
15 dkg reszelt sajt (én chedar – mozzarella keveréket használtam)

A padlizsánt kettévágom, kivájom a húsát úgy, hogy kevés peremet hagyjak. A kivájt hús apró kockákra vágom. A fél padlizsánokat egy tepsibe helyezem, rácsra, ezen fogom megsütni. A hagymát és a fokhagymát megtisztítom és apróra vágom. Az olajat felforrósítom és megpárolom benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadom a darált húst és morzsásra pirítom. A padlizsánhúst a darált húshoz keverem, hozzáadom a paradicsomlevet és oregánóval, sóval, borssal ízesítem. A sütőt előmelegítem 200 fokra, a fél padlizsánokat megtöltöm a darált húsos keverékkel, tetejét megszórom a reszelt sajttal és a sütőben kb. 20-25 percig sütöm, amíg a sajt szépen megpirul.

Medvehagymás töltött padlizsán receptem
Olaszos töltött padlizsán receptem

Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.