![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgXV7gJDfcGhxW-JGvlXwu-thzmtQ1KnJbr-QRClKhzobgzFGcHJjTqPvrup83s3-SlPO6DIMXdAyZ3vPJ0k8Q57sdcN7ZB0Q4PKsgl6WN3CMrAR_UJnIIoT92roQ4LACsMw0YqDCMwVxZ8/s1600/l'ecs%C3%B3_nyers.jpg)
A franciák lecsója, avagy ratatouille, méghozzá hasonlóan, ahogy azt Remy készítette a L’ecsó című filmben, és mellyel elvarázsolta a kőszívű Anton Ego étterem kritikust.
Hozzávalók:
padlizsán
cukkini
hagyma
paradicsom
füstölt sajt (pizza mozzarella)
portobello gomba
szeletelt bacon
só, bors, csombor
fokhagyma
fél dl paradicsomlé
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiRhx3abFM-JWwCWlRxeV9BoSs-khqzMJeIKrJpUQTUDWQ4vq3BsmBZcAyhc8Ng1vNLyj22DW9zOsr_ILJMGzWNWg3UPnRPgqZDF_nAvMcWq8rxPx8IbWG_Itzbp3D61K0MHyRMI3PR4nRq/s1600/l'ecs%C3%B3_nyers_makro.jpg)
Egy tortaformát kibélelek vékony bacon szeletekkel és kirakom a tetszés szerinti sorrendben egymás mögé pakolt, szeletelt zöldségekkel és füstölt sajttal. A fokhagymát vékonyra szeletelem és a szeletkéket bedugdosom a zöldségek közé. Sózom, borsozom, megszórom szárított csomborral és ráöntöm a paradicsomlevet. Reszelek rá sajtot és 180 fokos sütőben 40 perc alatt megsütöm. Friss kenyérrel és egy pohár fehérborral színes, könnyű nyári eledel.