2009. július 17.

L’ecsó


A franciák lecsója, avagy ratatouille, méghozzá hasonlóan, ahogy azt Remy készítette a L’ecsó című filmben, és mellyel elvarázsolta a kőszívű Anton Ego étterem kritikust.

Hozzávalók:
padlizsán
cukkini
hagyma
paradicsom
füstölt sajt (pizza mozzarella)
grillgomba
szeletelt bacon
só, bors, csombor
fokhagyma
fél dl paradicsomlé


Egy tortaformát kibélelek vékony bacon szeletekkel és kirakom a tetszés szerinti sorrendben egymás mögé pakolt, szeletelt zöldségekkel és füstölt sajttal. A fokhagymát vékonyra szeletelem és a szeletkéket bedugdosom a zöldségek közé. Sózom, borsozom, megszórom szárított csomborral és ráöntöm a paradicsomlevet. Reszelek rá sajtot és 180 fokos sütőben 40 perc alatt megsütöm. Friss kenyérrel és egy pohár fehérborral színes, könnyű nyári eledel.


Az ötletet Amaliától lestem.

4 megjegyzés:

stampoasis (alias nokedli) írta...

wow! ez valami csodálatosan szép!!! maradt még belöle egy kis adag kóstolóba?

Daisy írta...

Ratatuille-t én is szoktam nyáron egyszer készíteni, de úgy, ahogy mondják, kölön-külön megsütök mindent és utána keverem össze egy kis paradicsommaml. Nagyon szeretjük, de nagyon munkás. Mennyivel egyszerűbb a Tied és biztosan ugyan olyan finom is!

sedith írta...

Hű, de jól néz ki!:) És valóban, mennyivel kevesebb munka van így vele! Egyszmbe nem jutott volna lecsótortát sütni!:)

szepyke írta...

Jesszusom, de jól néz ki!
Hát, wow! :D