2009. július 18.

Sajtos cukkini rudacskák


Mostanában nem kívánom annyira a húst. Az alábbival képes vagyok önmagában jóllakni, de köretnek sem rossz, egy macsós darab sült, vagy grillezett husi mellé.

Hozzávalók:
4 saláta cukkini
1 kis pohár natúr joghurt
5-6 ek reszelt parmezán
zsemlemorzsa
só, frissen őrölt bors
granulált fokhagyma
friss, vagy szárított kapor

A cukkinit keresztben elfelezem és hasábokra vágom, besózom és pihentetem negyed órát.
A joghurtba belekeverem a sót, borsot, kaprot, fokhagymát. Külön tálban összekeverem a zsemlemorzsát és a parmezánt. A konyhai papírtörlővel leszárított cukkini hasábokat belemártom a fűszeres-kapros joghurtba, majd meghempergetem a parmezános zsemlemorzsába és sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezem úgy, hogy ne érjenek össze. Betolom a 200 fokra előmelegített sütőbe, ott 20-25 perc alatt aranybarnára sülnek. Kívül ropogós, belül puha, a maradék fűszeres-kapros joghurtba mártogatva jó kis nyáresti fingerfood.

Innen az ötlet.

14 megjegyzés:

lúdanyó írta...

Nagyon tetszik a recepted, az különösen, hogy tepsiben lehet sütni !

Anyucika írta...

Helló!!!A tegnap kapott cukkinihez akartam recit keresni.És alig hogy beléptem a blogba,már meg is találtam.Nagyon jó.Mindjárt ki is próbálom.Találtam egy másikat is,de előbb ezt próbálom ki.

gabojsza írta...

Nem fogtok csalódni:-)
Pillanatok alatt sütőbe kerül és nagyon, nagyon finom!

Anyucika írta...

Szia.Megsütöttem a cukkinit.Nagyon -nagyon izlett,és az is nagyon klassz,hogy igy nincs olajszag.A kicsi lányomnak viszont palacsintatésztában csináltam párat,mert ő azt jobban szereti.

Anyucika írta...

Ja !!!...És a mártás is nagyon fincsi!!!!

p.m.linda írta...

Úgy örülök, hogy ráakadtam erre a receptre! Folyamatosan keresem a sültkrumpli-helyettesítőket!

gabojsza írta...

Linda, a sült zellert ismered? :-)))

pimelinda írta...

Megkerestem a sült zelleres postot, köszönöm, ki fogom próbálni, sütőben sütve persze.
Cukkini helyett pedig karfiolt is csináltam, kicsit előpároltam, az is nagyon finom lett!

Bea Kaizerné Bocskay írta...

Nagyon tetszik ez a recept, ki is próbáltam, isteni finom lett! Egy kérdésem van, nem kell egy kis olajjal megkenni, vagy bespriccelni? egy kicsit odaragadt a sütőpapírhoz, és nem is lett ilyen szép színe, mint a tiédnek. A panír inkább rászáradt, kemény lett, nem ropogós. Mit ronthattam el?

Gabojsza írta...

Kedves Bea,
Sütőpapír függő lehet a ragadás...hétvégén idegen konyhában sütöttem kenyeret, nem vittem itthonról sütőpapírt (én a Lidl-ben kapható szilikonos sütőpapírt használom), az ott kapottra meg úgy ráragadt a kenyerem, hogy nem tudtuk lefejteni róla... az általam használt sütőpapírhoz nem kellett olajos spriccelés, de ha odaragadt, nem árthat neki, ha bespricceled kevés olajjal. A száraz panírra nincs egyéb tippem, minthogy lehet, hogy alacsonyabb hőmérsékleten süthetted, hosszabb ideig. Egy kis olajos spriccelés azon is segíthet. Minden sütő más, ki kell tapasztalni :-)

Rózsa írta...

A receptben csak a morzsával kell elkeverni a parmezánt. Az elkészítés leírásában pedig: " cukkini hasábokat belemártom a fűszeres-sajtos joghurtba, majd meghempergetem a sajtos zsemlemorzsába..." ; ezek szerint a parmezánból kell a joghurtba is tenni, vagy ehhez külön mennyiségű, v más fajtájú sajt kell? Köszönöm a válaszát!

Gabojsza írta...

Kedves Rózsa, köszönöm az észrevételt, elírás volt, nem sajtos, hanem kapros joghurt akart az lenni... Javítottam a bejegyzést, így már egyértelmű. Jó sütést-főzést! :-)

Rózsa írta...

Nagyon köszönöm a gyors viszontválaszát, minden jót kívánva üdvözlöm!

Éva írta...

Más tipusú sajttal is működik. Felénk csak egyszerű trappista sajtokat lehet kapni.