![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhi7jtj0Zv04ahx7DpiDPEtg7esuwPfVRr2f3HzbuYjYM-Y0BWP-EzZA80QfHiwRoZdXSftpY1Vx2jyro344_CW-04_Z7xdk4ERmcOcg4zZzboTnvbzLjmphY99mLTg7L6LuPx00ooe5Bri/s1600/cukkinirudak.jpg)
Mostanában nem kívánom annyira a húst. Az alábbival képes vagyok önmagában jóllakni, de köretnek sem rossz, egy macsós darab sült, vagy grillezett husi mellé.
Hozzávalók:
4 saláta cukkini
1 kis pohár natúr joghurt
5-6 ek reszelt parmezán
zsemlemorzsa
só, frissen őrölt bors
granulált fokhagyma
friss, vagy szárított kapor
A cukkinit keresztben elfelezem és hasábokra vágom, besózom és pihentetem negyed órát.
A joghurtba belekeverem a sót, borsot, kaprot, fokhagymát. Külön tálban összekeverem a zsemlemorzsát és a parmezánt. A konyhai papírtörlővel leszárított cukkini hasábokat belemártom a fűszeres-kapros joghurtba, majd meghempergetem a parmezános zsemlemorzsába és sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezem úgy, hogy ne érjenek össze. Betolom a 200 fokra előmelegített sütőbe, ott 20-25 perc alatt aranybarnára sülnek. Kívül ropogós, belül puha, a maradék fűszeres-kapros joghurtba mártogatva jó kis nyáresti fingerfood.
Innen az ötlet.