2009. július 18.

Sajtos cukkini rudacskák


Mostanában nem kívánom annyira a húst. Az alábbival képes vagyok önmagában jóllakni, de köretnek sem rossz, egy macsós darab sült, vagy grillezett husi mellé.

Hozzávalók:
4 saláta cukkini
1 kis pohár natúr joghurt
5-6 ek reszelt parmezán
zsemlemorzsa
só, frissen őrölt bors
granulált fokhagyma
friss, vagy szárított kapor

A cukkinit keresztben elfelezem és hasábokra vágom, besózom és pihentetem negyed órát.
A joghurtba belekeverem a sót, borsot, kaprot, fokhagymát. Külön tálban összekeverem a zsemlemorzsát és a parmezánt. A konyhai papírtörlővel leszárított cukkini hasábokat belemártom a fűszeres-kapros joghurtba, majd meghempergetem a parmezános zsemlemorzsába és sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezem úgy, hogy ne érjenek össze. Betolom a 200 fokra előmelegített sütőbe, ott 20-25 perc alatt aranybarnára sülnek. Kívül ropogós, belül puha, a maradék fűszeres-kapros joghurtba mártogatva jó kis nyáresti fingerfood.

Innen az ötlet.