2009. július 15.

Szupergyors, harsányzöld cukkini és rucola krémleves


Szupergyors, mert a recept olvasásától a tálalásig nem telt el több, mind 20 perc. Harsányzöld, mert nem főztem agyon:-) És nagyon, nagyon finom!

Cukkíni és rucola krémleves


Hozzávalók 2-3 főre:
3 saláta cukkini, lereszelve
125 g rucola
1 fej hagyma, apróra vágva
3 gerezd fokhagyma, aprítva
3 dl húsleves
2 dl tejszín
só, bors, szerecsendió
1 evőkanál vaj és olívaolaj

A vaj – olívaolaj keveréken üvegesre pirítom a hagymát és fokhagymát. Rádobom a lereszelt cukkinit és pár percig párolom. Felöntöm a húslevessel és pár percig főzöm, míg a cukkini megpuhul. Beleszórom a rucolát, mely azonnal összeesik és pürésítem botmixerrel a levest. Beleöntöm a tejszínt, összekeverem, majd ízlés szerint sóval, borssal és szerecsendióval ízesítem. Az eredeti recept szerint reszelt pecorino, vagy parmezán is jár bele, de én egyszerűen kifelejtettem belőle...

Chili&Vanilia receptje alapján.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Mivel dugig vagyok uborkával, sztem én azt teszek bele cukkini helyett, elvileg rokonok : ) Köszi a receptet!!!!!! Piroska

gabojsza írta...

A köszönet Chili&Vaniliának jár:-)
Amúgy uborkával szerintem még jobb lehet, én is ki fogom próbálni. Köszi a tippet!

KataKonyha írta...

Ha kifelejtetted a sajtot, az csak egyet jelenthet: hogy nagyon finom, nem kellett "feljavítani":)

gabojsza írta...

Ez bizony nem szorult feljavításra:-)