![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgWSav0bgDLJnz_h5tqCmkyzaynPHih0TGAxVMZ7BYII20r4l-u9yzIY_C0kYbO4PaXsOU1-gPdcUAl_GtVQfYy7ZvReKag118tD8i2ZE_ggZM1YEtkHMX1BtyKdeYcffWtmvk9igD68gXe/s1600/cukk%C3%ADni-rucola.jpg)
Szupergyors, mert a recept olvasásától a tálalásig nem telt el több, mind 20 perc. Harsányzöld, mert nem főztem agyon:-) És nagyon, nagyon finom!
Cukkini és rucola krémleves
Hozzávalók 2-3 főre:
3 saláta cukkini, lereszelve
125 g rucola
1 fej hagyma, apróra vágva
3 gerezd fokhagyma, aprítva
3 dl húsleves
2 dl tejszín
só, bors, szerecsendió
1 evőkanál vaj és olívaolaj
A vaj – olívaolaj keveréken üvegesre pirítom a hagymát és fokhagymát. Rádobom a lereszelt cukkinit és pár percig párolom. Felöntöm a húslevessel és pár percig főzöm, míg a cukkini megpuhul. Beleszórom a rucolát, mely azonnal összeesik és pürésítem botmixerrel a levest. Beleöntöm a tejszínt, összekeverem, majd ízlés szerint sóval, borssal és szerecsendióval ízesítem. Az eredeti recept szerint reszelt pecorino, vagy parmezán is jár bele, de én egyszerűen kifelejtettem belőle...
Chili&Vanilia receptje alapján.