2009. július 13.

Bazsalikomos dinnyetatár


Tradicionális falusi - tanyasi szokás, hogy a gyümölcsöket, így a dinnyét is kenyérrel eszik, ezt idézi a következő egyszerű, de nagyszerű recept.

Hozzávalók 4 személyre:
2 cikk dinnye
egy kis csokor friss bazsalikom
2-3 ek citromos olívaolaj
4-8 vékony szelet magvas kenyér

A megpucolt dinnyecikket kimagozás után nagyon apró kockákra vágom, keverőtálban lazán összekeverem a frissen vágott bazsalikommal és citromos olívaolajjal ízesítem. Hűtőbe teszem 1 órára, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálaláskor két evőkanál segítségével az előhűtött tányérra formázom, mellé teszem a sütőben szikkasztott vékony kenyérszeleteket és vékony sugárban extra szűz olívaolajat csurgatok rájuk.

Merényi Viktor receptje alapján.

1 megjegyzés:

Reni írta...

Anyukámmal is mindig kenyérrel ettük a dinnyét, ha konkrétan jól is akartunk lakni vele. Én még a szőlőt is nagyon szeretem kenyérrel :)

Amúgy ez a kombináció meg valami hihetetlen jó ötlet!