![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj83kEzDmyupw0ptXHNaYIc0Np7q4GNSrreo7M0IZZCdwrqdOxC2GU4BgFGc3Tsq_8HBssm-ZV5iurvXtaMYyyZpy9yJiYrJlmr-uFTwAYdkt7w7XfTMYSUNdRIj5FiBE2-O7teFROXqXzc/s1600/dinnyetat%C3%A1r.jpg)
Tradicionális falusi - tanyasi szokás, hogy a gyümölcsöket, így a dinnyét is kenyérrel eszik, ezt idézi a következő egyszerű, de nagyszerű recept.
Hozzávalók 4 személyre:
2 cikk dinnye
egy kis csokor friss bazsalikom
2-3 ek citromos olívaolaj
4-8 vékony szelet magvas kenyér
A megpucolt dinnyecikket kimagozás után nagyon apró kockákra vágom, keverőtálban lazán összekeverem a frissen vágott bazsalikommal és citromos olívaolajjal ízesítem. Hűtőbe teszem 1 órára, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálaláskor két evőkanál segítségével az előhűtött tányérra formázom, mellé teszem a sütőben szikkasztott vékony kenyérszeleteket és vékony sugárban extra szűz olívaolajat csurgatok rájuk.
Merényi Viktor receptje alapján.