2009. július 15.

Ropogós sült hagymakarika majonézes dip-el


Reggel piacon voltam, szemet gyönyörködtető az árú bőség. Vettem hagymát is, azt az öklömnyi lapos fajta vastaghúsút, amiből a legjobb rántott hagymakarikát készíteni.

Kamraszekrény pakolgatás közben találtam egy csomag vietnami rákpanír port, közeledett a szavideje, ergo ebben hemperegtek a hagymakarikáim, majd olajban sültek ropogósra.

A rákpanír por rendes neve Bột Chiên Tôm.

a kép a cég honlapjáról származik

Aki ilyet lát a boltban, nyugodtan vegye meg, víz hozzáadásával remek panír massza lesz belőle, olajban kisütve ropogós, ízes a végeredmény. Ha hihetünk a csomagolásnak, nincs benne semmi műizé, csak búza és rizsliszt, kukoricakeményítő, sütőpor, cukor, só és mindent, amit panírozva ennénk el lehet vele készíteni.

A majonézes dip-hez elkevertem 2 ek majonézt 2 ek tejföllel, 1 tk magos dijoni mustárral, kevés citromlével és 1 csepp mézzel. Petrezselymes, uborkás, olajbogyós, fetás paradicsomsaláta kísérte.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Vietnami-mint a felirat is mutatja.

gabojsza írta...

Igaz, köszönöm, javítottam:-)

Bea írta...

Ma előkerült a fagyasztóból egy kis burrito, amellé eszembe jutott a majonézes diped, de mivel nem voltam gép előtt, így emlékezetből próbáltam meg elkészíteni, a tejföl, majonéz, mustárig stimmelt is, ha már chilipaprikát vásároltam a piri piri csirkéhez, akkor került bele az is, egy kis bazsalikom, fokhagyma, pici só mellett. Páromat idézve: "nem tudom mi ez a dip, de jó:)"

Millie írta...

kééérek ! :-D