2009. július 15.

Ropogós sült hagymakarika majonézes dip-el


Reggel piacon voltam, szemet gyönyörködtető az árú bőség. Vettem hagymát is, azt az öklömnyi lapos fajta vastaghúsút, amiből a legjobb rántott hagymakarikát készíteni.

Kamraszekrény pakolgatás közben találtam egy csomag vietnami rákpanír port, közeledett a szavideje, ergo ebben hemperegtek a hagymakarikáim, majd olajban sültek ropogósra.

A rákpanír por rendes neve Bột Chiên Tôm.

a kép a cég honlapjáról származik

Aki ilyet lát a boltban, nyugodtan vegye meg, víz hozzáadásával remek panír massza lesz belőle, olajban kisütve ropogós, ízes a végeredmény. Ha hihetünk a csomagolásnak, nincs benne semmi műizé, csak búza és rizsliszt, kukoricakeményítő, sütőpor, cukor, só és mindent, amit panírozva ennénk el lehet vele készíteni.

A majonézes dip-hez elkevertem 2 ek majonézt 2 ek tejföllel, 1 tk magos dijoni mustárral, kevés citromlével és 1 csepp mézzel. Petrezselymes, uborkás, olajbogyós, fetás paradicsomsaláta kísérte.