2009. július 20.

Friss füge


Megjelent a friss füge a piacon…lehet csemegézni!
Tribunj-i nyaralásainkon a partra menet „legeltük” a fügefákról…
A klímaváltozásnak köszönhetően már itthon is beérik (ha mégsem, lehet zöld füge lekvárt főzni belőle).
A legfinomabb mégis frissen, önmagában, vagy tapasként, egy falat pácolt mozzarellával megkoronázva (hmmm…), vagy egy egyszerű panna cotta tetején.
Összezúzhatjuk egy korty brandyvel, pici tejszínnel és olvasztott csokival, ha korongokká formázva megdermed, isteni csemege akár fagylalt mellé, de sütve, vagy chilis lekvárnak megfőzve is isteni.

4 megjegyzés:

BeckZsu írta...

Köszönöm az ötleteket, majd próbálkozom :)

Reni írta...

jajj istenem! én szombaton is körbejártam a fehérvári piacot, de sehol nem volt füge :( kezdek elkeseredni, hogy Fehérváron nem is fogok kapni :(
Pedig alig várom... :)

Vagy majd rendelek interneten :D

TVK írta...

Szia! Te melyik piacon kaptál fügét? Sajnos én sem találtam, pedig szereti a család, de legfőképp én : )

gabojsza írta...

Itthon, Kiskőrösön:-)