![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhvUWjP-A3NtCd7PYen1HOsrhVr9SlxMfMn-j-n_L38gEf6SEZPEzjF8q4AMZp1I41jXeNMlECQBnhudJdnRANdJcKR-D3YQ0ROq3AeaO_Y8iWX4BIQOOxbM5UJrUm7oij99LBhYfCKD1IR/s400/t%C3%B6lt%C3%B6ttkrumpli.jpg)
A krumpli trottole készítésénél kivájt krumplikat töltöttem be fűszeres darált sertéshússal. Majdnem fasírtmassza – a fűszerezése ugyanaz – de nem tettem bele sem áztatott zsemlét, sem zsemlemorzsát.
Hogy a töltelék sütés közben ne „másszon ki”, mindegyik krumpli körbetekertem egy-egy szelet baconnal. Kivajazott sütőtálban, kevés fehérbort aláöntve, alufóliával letakarva sültek 200 fokos sütőben, míg a krumpli meg nem puhult. Kovászos uborkával valami isteni!…
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.