![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhCz9qIzYCxkAARqdOWw-ruZeANjnIcyB4mG_Z7_gE2WXkG75YvYCFcM3d-I-0n_MpIiVW5MUjtim1K56xdgXse-G9QIDWMzAoApZXFPMzRpxYlx-3RyVzlIWh2Ty2AWyd7Vbmb9dmIYz01/s1600/r%C3%A9tes.jpg)
Vasárnapi csendélet :-)
Hozzávalók 1 rúdhoz:
2 réteslap
6 -8 kisebb sárgabarack
1 tk cukor
1 tk búzadara
1 tk olvasztott vaj
porcukor s a szóráshoz
A barackot megmosom, elfelezem és kiszedem a magját. A réteslapokat kihajtogatom, tiszta, jól kicsavart, alig nedves konyharuhára fektetem és megkenem az olvasztott vajjal. Az egyik végébe sorakoztatom a felezett barackokat, héjukkal lefelé. A barackokat megszórom cukorral és búzadarával (ez majd fölszívja a barackok nedvét), majd a konyharuha segítségével feltekerem. A rudat átemelem egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre és a tetejét is megkenegetem az olvasztott vajjal. 180 fokra előmelegített sütőbe kb 20 perc alatt sül szép pirosra. Porcukrozva tálalom.
Egy csomag bolti rétestésztában nem 2 lap szokott lenni, hanem 4, 6 vagy 8, így mindig több fajta rétes készül: almás, túrós, meggyes, attól függően, épp mi van kéznél, illetve mit enne a család.