Azoknak, akiknek a garnélás sütőtök krémlevesem nem nyerte el tetszését (pedig igazán finom volt).
Hozzávalók
1 kisebb sütőtök (sonkatök)
só, fehér bors
3 dl zöldség alaplé
2 dl tejszín
4 evőkanál tökmagolaj
pirított tökmag
ízlés szerint cukor, vagy méz
1 kisebb sütőtök (sonkatök)
só, fehér bors
3 dl zöldség alaplé
2 dl tejszín
4 evőkanál tökmagolaj
pirított tökmag
ízlés szerint cukor, vagy méz
A tököt meghámozom, kimagozom, a húsát kockákra vágom. A zöldség alaplében és annyi vízben, hogy ellepje felteszem főni, fűszerezem, majd jó puhára főzöm.
Botmixerrel simára pépesítem, utánaízesítek és tejszínnel dúsítom, de már nem forralom.
Tálaláskor tökmagolajjal díszítem, meghintem kevés pirított tökmaggal.
Botmixerrel simára pépesítem, utánaízesítek és tejszínnel dúsítom, de már nem forralom.
Tálaláskor tökmagolajjal díszítem, meghintem kevés pirított tökmaggal.