2008. szeptember 26.

Sajtos vagdalt


Szeretjük a fasírtot. Ma egyben fasírt készült, mert golyózni macerás, olajban sütni meg egészségtelen és már nem is olcsó mulatság. Gondaanyunál olvastam a minap a sajtos vagdalt receptjét, azt készítettem – kicsit továbbgondolva – mindenki megelégedésére.

Hozzávalók:
1 kg darált hús
egy beáztatott zsemle
két tojás
só, bors
1 ek bio vegamix
3 gerezd fokhagyma (reszelve)
10 dkg reszelt sajt
1 kk édes fűszerpaprika
petrezselyem zöldje
szeletelt bacon

A hozzávalókat a pirospaprika , sajt és petrezselyemzöld kivételével összegyúrtam, mint azt fasírt készítésénél szoktam. Elosztottam a masszát 60-40 arányban és a kisebbik részbe belekevertem a pirospaprikát.
Egy alufólián kiterítettem a paprika nélküli masszát és ujjnyi vastagra egyengettem, rászórtam a reszelt sajtot (legközelebb többet!), erre a petrezselyem zöldet, majd betakartam a szintén ujjnyira lapogatott paprikás masszával. A fólia segítségével feltekertem és bevontam bacon szeletekkel. 2 réteg alufóliába tekertem, vízzel félig tele tepsibe raktam a tekercset és forró sütőbe kb egy óra alatt megsütöttem. Eltávolítottam a fóliát és addig sütöttem immár fólia nélkül, míg a bacon kis színt kapott. Szeletelés előtt vártam míg langyosra hűlt. Legközelebb egy poré hagymát is teszek a közepébe, így mutatósabb lesz és az ízének sem árt.

Gondaanyu, köszönöm az ötletet!

Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.