![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjCdL3h5z0ljxj_2R9kVSAy6ucAp_T53YPmEVHGJJdqU6qOLlTGXBzLGeoGEC-8yzTZ-Hy1QK5Zm3VwRnzyVJmkM3ADNGlGp6e21WnAe_j9Ex3et3C3X8JxUZo5cJ9RFgjrjNZuoryHsrN-/s640/gomba-nokedli.jpg)
„Rendes kaját” kért ÉP, főztem neki paprikást nokedlivel. Igaz, hús és paprika nélkül, emiatt volt is kis morgolódás, de azért elfogyott…
Hozzávalók (4 személyre):
1 kg csiperke gomba
1 póré hagyma
1 fej vöröshagyma
2 ek olívaolaj
1 ek morzsolt majoránna
só, frissen őrölt bors
2 dl tejszín
1 ek kukoricakeményítő
A nokedlihez:
fél kg liszt
2 tojás
só, frissen őrölt bors
víz
maréknyi szárított vargánya, porrá darálva
A gombát tisztítás után felszeleteltem és az olívaolajon üvegesre kergetett hagyma-póré pároson, fűszerezve, puhára pároltam, majd behabartam a keményítővel elkevert tejszínnel. Közben vizet forraltam és nokedli tésztát készítettem, amihez kevertem porított vargányát, így a nokedli is kellemesen gombás lett. Most jut eszembe, hogy lehetett volna még vargányásabb, ha nem sima olívaolajat locsolok rá összetapadás ellen, hanem vargányás olívát, a Lajosúrtól (VomFass). Na, majd legközelebb!