![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhHiZkI-3jBIg11c7akjfQwJn-JHeBdQ8BLDzGAHIf0k3aIcnXaYEVwEEfJSDNg7r0t48u4KeXgXWdahgwGqwyHGg7hiEXJahgoPR8C7lYU06-eebVgmWTqgnvtAj-w7Wj4VeJVEnUUgydO/s640/cspapr.jpg)
Még Erdélyből hoztuk a receptet, a fiúk majd minden levesbe tesznek belőle, így az kellemesen csípős lesz. Évente 1 kilónyi csípős paprikából készül (vagy 2-3 évente 2-3 kg paprikából, mert eláll).
A csípőspaprikát kb centis darabokra vágjuk (műanyag kesztyűben, mert szétmarja a kezet!) és tisztára mosott kisméretű befőttes üvegekbe rakjuk, felöntjük vízzel, majd egy fazékba kiöntjük a vizet. Ez jó módszer arra, hogy biztosan elegendő levet készítsünk. Minden liter vízhez kell 1 ek só és 2 dl 10%-os ételecet. A sós, ecetes felöntőlevet 2-3 perc forralás után rátöltjük a paprikára és hagyjuk kihűlni. Leöntjük, felforraljuk, újra felöntjük, hagyjuk kihűlni. Mindezt háromszor kell megismételni, majd lefedni az üvegeket és száraz dunsztban tartani 1-2 napig.