![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEidx3drv6SFbXHMXvlqM87vE3w9kesm_j9v75WLrKu1VuptnIpDH6YCKH0PDXq2KPHteL-hkFAAemI6O3Qy9R0OaTbs8YFrXtjx3vDNQrCZOuOfYxG0wBX5rH9SP46pwEk3WwB-hNsenXV7/s640/s%C3%BCt%C3%B6lev_garn%C3%A9la.jpg)
Jó egy hete vettem egy sütőtököt (sonkatököt), de csak most jutott rá időm, hogy végre elkészítsem. Sütőtök krémleves receptet szándékosan nem olvastam, inkább átgondoltam, mivel párosítanám ízben ezt a sokoldalúan használható, méltán népszerű és egészséges ősz hírnököt. Úgy gondolom, megállja a helyét az édes, de a sós változat is. Az édeshez mézet, fahéjat, gyömbért tudok elképzelni, a sós: fokhagymás, tejszínes, vagy currys - kókusztejes. Utóbbi változat készült és nagyon finom lett a végeredmény!
Hozzávalók:
1 kisebb sütőtök (sonkatök)
3-4 tk curry por
1-2 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
20 dkg garnéla (vagy koktélrák)
A tököt meghámozom, kimagozom, a húsát kockákra vágom. Az apróra vágott vöröshagymával együtt annyi hideg vízbe, hogy ellepje felteszem főni. Ha felforrt megsózom, rászórom a curryt, ráreszelem a fokhagymát, addig főzöm, amíg meg nem puhul. Botmixerrel pépesítem, hozzá adom kókusztejet, elkeverem és felforralom. A hideg vízben felengedett mélyhűtött garnélát (vagy koktélrákot) szűrőben leöblítem és a levesbe teszem. Egyet lobban és lehet tálalni.