2008. szeptember 14.

Meleg cikóriasaláta pácolt pulykamellel


Ötlet egy 10 perc alatt elkészíthető könnyű ebédre, vagy vacsora.


Hozzávalók (2 személyre):

3 db cikória, szeletelve

fél szál póré, szeletelve

1 konzerv csemegekukorica

1-2 ek olivaolaj

fűszersó

30 dkg pulykamell filé kockázva, valameddig sötét szójaszószban pácolva(nálam 2 nap volt, mert elbújtak a hűtőben és majdnem ott felejtettem)


Egy serpenyőben melegítem az olivaolajat, rádobom a pórét és még mielőtt üveges lesz, hozzáadom a cikóriát, nemsokára a kukoricát, majd fűszerezem. 3-4 perc alatt elkészül, úgy jó, ha a zöldségek ress-ropogósak maradnak.

Egy adag sima, kockára vágott és szójaszószban pácolt pulykamellet egyszerűen kisütök a cikória salátával egy időben, egy másik serpenyőben, kevés olivaolajon. Ha összekeverném a kettőt, dúsítanám egy kis üvegtésztával.


Nincsenek megjegyzések: