![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEimilqrIEbXGFpVnE2dPmPTsDCAF6d2kouj2Bj5QZ-Q4xpI-Mb_9vcOEUxOautWUnFPu4LA40Ay6ydEthxcfXW1MrpXpBMXwJFNFfyNi6gsW9pZPgQge6eS7hIRhcNTlKRG6OHkAeR2F1lp/s640/s_f%C3%BCge.jpg)
Az ötletadó cookingstar nyers fügesalátája volt, én most hasonló hozzávalókból egy merőben más fogást készítettem.
Hozzávalók személyenként:
1 érett füge negyedelve
pár csepp balzsamkrém
kevés (kb 25 g) érett Stilton sajt
1 szelet sonka (saját készítésű)
frissen őrölt rózsabors
fél maréknyi kesudió durvára vágva
Fejenként egy kis üvegtálkát kibéleltem egy sonkaszelettel, rátettem a negyedelt fügét, gerezdjei közé morzsoltam a sajtot, tekertem rá kevés rózsaborsot és kapott pár csepp balzsamkrémet. Addig sütöttem, míg a sajt megolvadt (jóformán el is tűnt, de az íze maradt), majd megszórtam a kesudióval.