Dalmáciában csak nyersen tömtük magunkba, így nyaralás után másfél hónappal, ebben a hűvös őszben melengetőbb fogás készült belőle.
Az ötletadó cookingstar nyers fügesalátája volt, én most hasonló hozzávalókból egy merőben más fogást készítettem.
Hozzávalók személyenként:
1 érett füge negyedelve
pár csepp balzsamkrém
kevés (kb 25 g) érett Stilton sajt
1 szelet sonka (saját készítésű)
frissen őrölt rózsabors
fél maréknyi kesudió durvára vágva
Fejenként egy kis üvegtálkát kibéleltem egy sonkaszelettel, rátettem a negyedelt fügét, gerezdjei közé morzsoltam a sajtot, tekertem rá kevés rózsaborsot és kapott pár csepp balzsamkrémet. Addig sütöttem, míg a sajt megolvadt (jóformán el is tűnt, de az íze maradt), majd megszórtam a kesudióval.