2008. szeptember 17.

Sonkás, sajtos sült füge

Dalmáciában csak nyersen tömtük magunkba, így nyaralás után másfél hónappal, ebben a hűvös őszben melengetőbb fogás készült belőle.

Az ötletadó cookingstar nyers fügesalátája volt, én most hasonló hozzávalókból egy merőben más fogást készítettem.

Hozzávalók személyenként:
1 érett füge negyedelve
pár csepp balzsamkrém
kevés (kb 25 g) érett Stilton sajt
1 szelet sonka (saját készítésű)
frissen őrölt rózsabors
fél maréknyi kesudió durvára vágva

Fejenként egy kis üvegtálkát kibéleltem egy sonkaszelettel, rátettem a negyedelt fügét, gerezdjei közé morzsoltam a sajtot, tekertem rá kevés rózsaborsot és kapott pár csepp balzsamkrémet. Addig sütöttem, míg a sajt megolvadt (jóformán el is tűnt, de az íze maradt), majd megszórtam a kesudióval.

4 megjegyzés:

Mamma írta...

:-) Nem igaz!:-)) most megint jól összeboronálódtunk:-))
Bagojsza, ki nem találod, mit ettünk tegnap este!!
Lila fügét, kaktuszfügét, kecskesajtot mézzel és balzsamecettel... satnya képet készítettem azért róla:-)

Majd elárulhatnád, hol vettél stiltont! Mert szívesen kipróbálnám egy tányéron a stiltont és a gorgonzolát:-))) pici, 25 éves balzsamecettel....

gabojsza írta...

Nahát Mamma!:-)))
Egy árva kaktuszfügém éppen van itthon,tegnap lőttem friss kecskesajtot is (Ízbolygónak szolgálati közlemény: ez is egypálcás volt!) ma este majd én eszem azt, amit Ti tegnapelőtt, igaz, kénytelenek leszünk mezeibb balzsamecettel beérni:-) Stiltont életemben először ettem, barátok lettünk. T.Nagy Tamás sajtboltjában volt szerencsénk egymáshoz.

EGY KÖRÖSFŐI írta...

Kedves Gabojsza!
Kérlek, figyelj szép magyar nyelvünk helyesírására is, főként, ha ilyen kifejező helységnévvel találkozol, mint például KÖRÖSFŐ. (Az első két ö rövid, mert itt ered a Körös.) A receptjeid viszont kifogástalanok. Köszönöm.
EGY KÖRÖSFŐI

gabojsza írta...

Köszönöm, figyelni fogok:-)