![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEioCb5D3SEydhRP47LlXudueTlHxBgekmYi1uHvWEjpqhAidD6rjbpiEtI-ToIHhyQMMPZYDuAPhdyMyuq4BPvA1hU4NOG9g1UYDso79wwUorqpRCwybgsnckHz0E4yeeyutdVK-lpL7kXP/s640/tgomba.jpg)
20 perc alatt elkészíthető húsmentes ebéd (húsevőknek köret), ha akad pár grillgomba és egy kevés maradék pácolt, grillezett zöldség.
Hozzávalók:
fél kiló grillgomba
maradék grillezett, pácolt zöldségek
zöldborsos sajt szeletek (vagy bármilyen jól olvadó, szeletelt sajt)
2 dkg vaj
Azzal kezdem, hogy bemelegítem a sütőt 200 fokra és megmosom a gombát. Egy sütőtálat kivajazok és beleteszem a tönkjüktől megszabadított gombákat. A tönkjük helyére púpozok némi maradék grillezett pácolt zöldségeket, igyekezvén, hogy mindegyik gombába jusson póré és fokhagyma, cukkini és padlizsán. Mivel a pácolt, grillezett zöldség jó ízes, fűszerezéssel már nem érdemes vesződni. Betakarom egy-egy szelet sajttal és 12-15 percre a forró sütőbe tolom. Ez idő alatt lehet sütni pár szelet húst a serpenyőben, vagy meg lehet enni a levest. Hétköznapi ebéd rohanó, dolgozó népeknek.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiRgfbk-R0rutJzE7Y492oXrn8HFt4GB0NhelDWcqu7k9EGXfpGOyTVrqYEIkQly2o1JEWagqh1WTPIr-hbncWNyC3NiKfPzBvRMaWINDKqctVSsIIn8nNkuOpr30FHXzLuU-Ds1jlUAkjX/s400/tgomba_k%C3%A9sz.jpg)