2008. szeptember 11.

Cikória saláta koktélrákkal



Hozzávalók:
1-2 fej cikória (felkockázva, néhány egész levél a tálaláshoz)
1 sárgarépa reszelve
1-2 ek konzerv csemege kukorica
maréknyi koktélrák
fél piros chilipaprika vagy szárított chilipehely
1 kk méz
2 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
1 citrom, vagy lime leve

A koktélrákot hideg vízben felengedem és kb 20 percre bepácolom a fenti mennyiségű olivaolaj, citromlé, chili és 2 gerezd reszelt fokhagymából készített pácba, majd pár perc alatt kisütöm, a páclével együtt. Összekeverem a többi hozzávalóval, a félretett cikória levelekre halmozom és meglocsolom a rákocskák sült páclevével. Tíz perc alatt elkészíthető könnyű salátavacsora.
A koktélrákok pácleve itt is bevált:-)