2012. február 9.

Töpörtyűkrém



A friss töpörtyűért oda vagyunk. Otthon leginkább kacsa, vagy libahájból készítem, a sertés töpörtyűt kóstolóba szoktuk kapni azoktól, akik éppen disznót vágtak. Ha már nem annyira friss, nem szoktam tartogatni, leggyakrabban pogácsában végzi, de krémnek elkészítve is finom.

Hozzávalók:
20-25 dkg töpörtyű
3 keményre főtt tojás
1 fej hagyma
1 teáskanál (dijoni) mustár
2 gerezd fokhagyma
1-2 evőkanál tejföl
só, frissen őrölt bors
fűszerpaprika (opcionális, én most kihagytam)

A főtt tojásokat és a fokhagymát lereszelem, a hagymát nagyon apróra felkockázom, a töpörtyűt húsdaráló híján egy késes aprítógépben ledarálom. A hozzávalókat egy keverőtálba jól összedolgozom, sózom, borsozom, hozzákeverem a mustárt, majd a tejföllel állítom be az állagát, kenhetőre.
Friss kenyérre, vagy pirítósra kenve tálalom.

10 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Ezt így, ahogy van, bevállalnám...

Gabojsza írta...

:-)))

Turák Kinga írta...

ha találok még töpörtyűt, akkor estére akár el is készülhet! :)

Cukroskata írta...

Ez tényleg isteni :-)

Pezi írta...

A töpörtyűkrém az nagyon finom.
Nálam a recept:
25dkg Töportyű
2 keménytojás
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek mustár
1 kk pirosarany

bors

húsdarálón darálom le az egészet.

Ez a tejfölös dolog érdekes, azt hiszem kipróbálom...:-9

Hobbiszakács írta...

Hej, de messze van az a töpörtyű...

:-)

Betti írta...

Ez nagyon jól hangzik. Pont most kerestem receptet tepertő krémre, és tessék!!!! Holnap ki is próbálom.

tücsi írta...

Nagyon szeretem a töpörtyű krémet.
Jó régen készítettem. Köszi, hogy emlékeztettél rá!

Gabriella írta...

Én is szoktam tepertőkrémet készíteni - nem egészen így, de nagyon hasonló. Imádja a családom!
Tetszik a blogod! :))

Gabojsza írta...

Köszönöm:-)