A friss töpörtyűért oda vagyunk. Itthon
leginkább kacsa, vagy libahájból készítem, a sertés töpörtyűt kóstolóba szoktuk kapni azoktól,
akik éppen disznót vágtak. Ha már nem annyira friss, nem szoktam tartogatni,
leggyakrabban pogácsában végzi, de krémnek elkészítve is finom.
Hozzávalók:
20-25 dkg töpörtyű
3 keményre főtt tojás
1 fej (lila) hagyma
20-25 dkg töpörtyű
3 keményre főtt tojás
1 fej (lila) hagyma
1 teáskanál (dijoni) mustár
2 gerezd fokhagyma
2 gerezd fokhagyma
1-2 evőkanál tejföl
só, frissen őrölt bors
só, frissen őrölt bors
fűszerpaprika (opcionális, én most kihagytam)
A főtt tojásokat és a fokhagymát lereszelem, a hagymát nagyon apróra felkockázom, a töpörtyűt húsdaráló híján egy késes aprítógépben ledarálom. A hozzávalókat egy keverőtálba jól összedolgozom, sózom, borsozom, hozzákeverem a mustárt, majd a tejföllel állítom be az állagát, kenhetőre.
Friss kenyérre, vagy pirítósra kenve tálalom.
A főtt tojásokat és a fokhagymát lereszelem, a hagymát nagyon apróra felkockázom, a töpörtyűt húsdaráló híján egy késes aprítógépben ledarálom. A hozzávalókat egy keverőtálba jól összedolgozom, sózom, borsozom, hozzákeverem a mustárt, majd a tejföllel állítom be az állagát, kenhetőre.
Friss kenyérre, vagy pirítósra kenve tálalom.