2012. február 26.

Citromos sült csirke



Tanyasi csirkét sütöttem múlt hétvégén. Hogy jobban beleférjen a kedvenc, mázas-fedeles Pataki mázas sütőtálamba, a gerinccsontjánál kettévágtam és a mellénél kicsit megnyomtam, hogy kiterüljön. Cajun fűszerkeverékkel fűszereztem, locsoltam rá egy fél Meyer citrom levét, a citrom másik felét vágott felével felfelé a tál közepére raktam, ráfektettem a csirkét, öntöttem alá úgy másfél deci alma cidert, lefedtem, és betoltam a 200 fokos sütőbe egy órára. Ezalatt megpuhult, majd még 20 percig sütöttem fedő nélkül, közben 3X meglocsoltam a saját szaftjával. Démon* burgonyából készült krumplipürével tálaltam.

* A Démon magyar burgonyafajta. Kissé szétfövő, de nem lisztes burgonya, nagyon jóízű pürét készítettem belőle.