2012. február 26.

Citromos sült csirke



Tanyasi csirkét sütöttem múlt hétvégén. Hogy jobban beleférjen a kedvenc, mázas-fedeles Pataki mázas sütőtálamba, a gerinccsontjánál kettévágtam és a mellénél kicsit megnyomtam, hogy kiterüljön. Cajun fűszerkeverékkel fűszereztem, locsoltam rá egy fél Meyer citrom levét, a citrom másik felét vágott felével felfelé a tál közepére raktam, ráfektettem a csirkét, öntöttem alá úgy másfél deci alma cidert, lefedtem, és betoltam a 200 fokos sütőbe egy órára. Ezalatt megpuhult, majd még 20 percig sütöttem fedő nélkül, közben 3X meglocsoltam a saját szaftjával. Démon* burgonyából készült krumplipürével tálaltam.

* A Démon magyar burgonyafajta. Kissé szétfövő, de nem lisztes burgonya, nagyon jóízű pürét készítettem belőle. 

3 megjegyzés:

Roza írta...

Nagyon guszta!:)

(Ne haragudjál, de megkérdezem, nem zavar ez a hozzászólást igazoló kód?
Ki lehet kapcsolni...)

Gabojsza írta...

Remélem sikerült kikapcsolnom:-)

czm írta...

Megcsináltam a receptet - gaz cider helyett normál sörrel, a saját fűszerkeveréked helyett mexikói fűszerkeverékkel - de nagyon jó lett! Ja, és a sárospataki kenyérsütő tálban készítettem. Az én ÉP-mnek is nagyon izlett!