Jó ideje leszoktam azokról a bolti
fűszerkeverékekről, melyek mesterséges ízfokozót, vagy egyéb adalékanyagot tartalmaznak.
Évek óta magam keverem a cajun fűszerkeveréket is, ami a sütésre, vagy grillezésre
szánt csirkére kerül nálunk. Egyszerre nagyobb adagot keverek be és jól záródó
üvegben tárolom.
Hozzávalók:
75 g tengeri só
Hozzávalók:
75 g tengeri só
8 g fekete bors
4 g szegfűbors
20 g római kömény
25 g édes füstölt paprika
őrlemény
20 g vöröshagymapor
35 g fokhagyma granulátum
15 g szárított kakukkfű
10 g morzsolt oregánó
15 g koriander mag
7 g édeskömény mag
3 g zöld kardamom
5 g chili pehely, vagy
ugyanennyi őrölt cayenne bors
A képen lévő csirkeszárnyakat fűszerezés-pihentetés után kiolajozott sütőtálba tettem, dobtam rá pár gerezd fokhagymát (héjastól, így sütés közben nem ég meg és a krémesre sült fokhagymát egyszerű kinyomni a héjból), negyedelt lilahagymát és meyer citromot, meg pár szál friss kakukkfüvet. Aláöntöttem kb. 1,5 dl száraz rozé bort (a Szentpéteri Borpince Kadarka rozéját), lefedtem alufóliával és 180 C-fokos sütőben sütöttem puhulásig, majd levettem a fóliát és a szaftjával locsolgatva szép pirosra sütöttem. Zöldsalátával tálaltam.