Sós palacsintát sütöttem, egy kis csomborral fűszerezve, ami
jól illik a savanyú káposztához amivel a palacsintákat töltöttem. Ezúttal a sós palacsinták nem
hidegtálra kerültek, hanem sütőben összesütve tálaltam.
Hozzávalók 4 főre:
10 db sós palacsintához kell
10 db sós palacsintához kell
fél liter tej
8 (púpozott) evőkanál liszt
2 tojás
csipet só és kiskanálnyi szárított, morzsolt csombor
8 (púpozott) evőkanál liszt
2 tojás
csipet só és kiskanálnyi szárított, morzsolt csombor
a sütéshez pici vaj
A töltelékhez:
25 dkg savanyú káposzta
10 dkg füstölt (házi) szárazkolbász
2 dl tejföl
1 tojás
frissen őrölt bors
frissen őrölt bors
pár db mini mozzarella
pár szál petrezselyemzöld a tálaláshoz
Összeállítom csomómentesre a palacsintatésztát, negyed
órát pihentetem, majd kevés vajon kisütöm a palacsintákat és félreteszem. Ha szükséges,
kiöblítem a savanyú káposztát, majd éles késsel vékonyra szelem. A
palacsintákat egyesével megtöltöm a káposztával és a kis kockákra vágott kolbásszal,
feltekerem, mindegyiket háromba vágom és kivajazott, egyszemélyes tűzálló tálba
teszem őket, szorosan egymás mellé. A tejfölt az elhabart tojással és pici borssal
kikeverem, és egyenletesen a palacsinták tetejére öntöm. A palacsintákra teszek
egy-egy darabka mini mozzarellát és 180 C-fokra előmelegített sütőben 20-25
perc alatt készre sütöm (akkor jó, ha picit megpirul a teteje). Kevés
aprított petrezselyemmel megszórva tálalom, külön tálkában tejfölt adok hozzá.