2016. február 9.

Káposztás-kolbászos töltött-sült palacsinta


Sós palacsintát sütöttem, egy kis csomborral fűszerezve, ami jól illik a savanyú káposztához amivel a palacsintákat töltöttem. Ezúttal a sós palacsinták nem hidegtálra kerültek, hanem sütőben összesütve tálaltam. 

Hozzávalók 4 főre:
10 db sós palacsintához kell
fél liter tej
8 (púpozott) evőkanál liszt
2 tojás
csipet só és kiskanálnyi szárított, morzsolt csombor
a sütéshez pici vaj

A töltelékhez:
10 dkg füstölt (házi) szárazkolbász
2 dl tejföl
1 tojás
frissen őrölt bors
pár db mini mozzarella
pár szál petrezselyemzöld a tálaláshoz


Összeállítom csomómentesre a palacsintatésztát, negyed órát pihentetem, majd kevés vajon kisütöm a palacsintákat és félreteszem. Ha szükséges, kiöblítem a savanyú káposztát, majd éles késsel vékonyra szelem. A palacsintákat egyesével megtöltöm a káposztával és a kis kockákra vágott kolbásszal, feltekerem, mindegyiket háromba vágom és kivajazott, egyszemélyes tűzálló tálba teszem őket, szorosan egymás mellé. A tejfölt az elhabart tojással és pici borssal kikeverem, és egyenletesen a palacsinták tetejére öntöm. A palacsintákra teszek egy-egy darabka mini mozzarellát és 180 C-fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütöm (akkor jó, ha picit megpirul a teteje). Kevés aprított petrezselyemmel megszórva tálalom, külön tálkában tejfölt adok hozzá.